Welkom bij Duikteam Merou Arnhem!

De wondere onderwaterwereld lonkt: snoek, baars, voorn en paling in Gelderland. Kreeft, krab, garnalen en mosselen in Zeeland. Koraalriffen, rifvissen, schildpadden en manta's in tropische oorden.
Heb je zin om met ons op ontdekkingstocht te gaan?

Lees verder Aanmelden proefduik

Dagje Zeeland en: Gefeliciteerd Hermien en Jacomien!

 

 

Zeeland is prachtig. Daarom zijn we daar als duikvereniging ieder jaar in september een heel weekend te vinden. Maar ook tussendoor wordt daar gedoken. Liefst op een door-de-weekse dag, want dan is het lekker rustig. En zo ook op 15 augustus jl. Met 9 man twee heerlijke duiken gemaakt, waarvan een in de Oosterschelde en de ander in de Grevelingen. Met daarbij een nieuwtje: Jacomien is geslaagd voor haar 2* en Hermien voor haar 3*! Beiden heel hartelijk gefeliciteerd en natuurlijk nog heel veel veilige duiken gewenst.

De foto's van deze dag zijn gemaakt door Theo (onder water) en Brenda (boven water). 

 

 

Fotoalbum

Duiken in Limburg

Zo nu en dan gaan we met de club naar een andere duikstek, wat verder weg. Afgelopen zondag naar de Boschmolenplas in Limburg. We waren bepaald niet de enigen hier, een volle parkeerplek deed het ergste vrezen. Maar de Boschmolenplas is groot en je kon verschillende parcoursjes afleggen. Het zicht was redelijk goed en vis zat er ook genoeg, ook een mooie grote snoek. Maar al met al toch niet te vergelijken met de plas die we tijdens ons voorjaarsweekend hebben ontdekt.
 
Zalig duiken
Toch waren er minimaal twee dingen die mij met ‘zaligheid’ vervulden. Je bent in Limburg of je bent het niet... onder water vonden we een levensgroot heiligenbeeld.
En de andere ‘zaligheid’... of beter gezegd, het andere ‘wonder’ was mijn buddy. Trouw bleef hij naast me, reageerde op mijn communicatie, hield zich aan het duikplan... Geloof het of niet... dit was Paul!!

bedankt Jasper, Nico, Simon, Lotta en vooral Paul

Merou goes Bali!

Lees hieronder het verslag van een van onze leden Hermien. Ze verkende, samen met twee andere Merou-duikvrienden, het (onderwater)leven van Bali.

 Naar Bali gaan is op zich al een feest. Al bij de eerste tempeltjes en gedenkmonumentjes voor de voorouders van de Balinezen voelden we het.. de magie van Bali. Dat gevoel van rust en schoonheid hebben we de hele vakantie vastgehouden. We hadden prachtige Balinese hut-achtige villa’s in een tropische tuin waar je alleen maar van kunt dromen. En met uitzicht op zee, ook dat nog. Cees droomde natuurlijk intussen van zijn eerste koele Bintang, want de reis was natuurlijk wel ver. Maar echt, dat vergeet je allemaal heel snel als je eenmaal aan het duiken bent. 

Ik ben in en uit de branding geholpen door allerliefste Balinese jongens (‘verloofdes’, zoals mijn buddy’s ze noemen) en ook dat maakte het duiken super relaxed. De mooiste duiken hebben we gemaakt op het Liberty Wreck in Tulamben, wel tien stuks. Dat wrak ligt niet diep, er is enorm veel vis en het wrak is prachtig begroeid, een echte aanrader (en ik ben niet echt gek op wrakken). Die duiken bestonden eigenlijk allemaal uit hoogtepunten. Maar nummer 1 was toch wel een jacht volgen van een reuzemurene en een tandbaars. Of de groep Bultkoppen? Roelie en Cees, zeggen jullie het maar...
Ook echt leuk dat je dan tijdens de ritjes heen en terug naar/van het duiken al met al best veel ziet. We zijn natuurlijk ook nog op stap geweest naar paleizen, tempels, vulkaan enz. Maar eerlijk gezegd hebben we vooral gedoken.
Op de laatste dag heb ik nog en klein dankoffertje achtergelaten bij een magische boom, want dat doe je op Bali, je eert de goden en vreest de demonen... gewoon uit pure dankbaarheid voor zo’n mooi stukje aarde. Gaat er iemand binnenkort naar Bali? Geluksvogel! Het resort Alam Anda is dan een aanrader (en mag ik mee?).

Hermien

voorjaarsweekend Merou

Vlagtwedde? Wat moeten jullie dáár doen? Valt daar wat te duiken, dan?

Deze vragen werden op voorhand al op ons afgevuurd. Alsof wij dat al wisten...  Het leuke is: die vraag krijgen we iedere keer, als we naar "onbekende" regio's gaan. Ga een keertje mee en vind het zelf uit, zou ik zeggen! Dit keer was het dus de beurt aan oost-Groningen. Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen: we hebben gelogeerd in een heerlijk huisje in Vlagtwedde, maar niet in Nederland gedoken. Vlagtwedde schuurt zo dicht tegen de Duitse grens aan, dat we besloten om de duikjes in Duitsland te maken. En wat hebben we prachtig gedoken! Het mooie weer speelde ook een belangrijke rol, natuurlijk. Weet je wat? We geven jullie wat "wist-je-datjes". Want wist je dat: 

- we niet alleen onder- maar ook boven water een geweldig weekend hebben gehad?

- we zaterdag in Speichenbeckersee meer paling hebben gezien dan de palingboer op tien marktkramen heeft?

- dat Inge tijdens die duik nare visioenen kreeg (film "the birds" maar dan in paling-variant)?

- we in een tunnel-buis onder water de vissen van ons af moesten slaan?

- het super helder water was?

- het terras bij de Speicherbeckensee zo heerlijk was dat we gewoon niet weg konden komen?

- we orka's, dolfijnen, een cabine van een vrachtwagen, twee caravans, verkeersborden, een skelet en heeeeeel veel kerstbomen onder water hebben getraceerd?

- Jasper graag naar Bourtange wilde omdat dit op zijn bucketlist staat, wij zondag naar Bourtange zijn geweest en Jasper daar niet bij was?

- het het eerste voorjaarsweekend van Jacomien was, maar zeker niet haar laatste (zegt ze zelf) ?

- we jullie hebben gemist?

Groet van "team-voorjaarsweekend-2018!

 

Merou: twee nitrox instructeurs en zes nitrox duikers rijker

Steeds vaker zie je (vooral in Zeeland en in het buitenland) duikers met Nitrox het water in gaan. Als je met Nitrox duikt, duik je met een hoger pecentage zuurstof  dan de gebruikelijke 21%. Meestal is dit 32% of 36% maar het kan ook meer zijn. Een van de voordelen: je duikt met langere nultijden. Dat is altijd leuk natuurlijk want je wilt op vakantie of bij uitstapjes alles uit je duik halen. Ook zegt men dat je er fitter bij blijft, hoewel dat laatste (nog) niet wetenschappelijk bewezen is.

Je kunt niet zomaar met Nitrox duiken, daar gaat wel een opleiding aan vooraf. Zes Merou-duikers hadden wel zin in een cursusje Nitrox. En het toeval wilde, dat twee instructeurs van Merou graag Nitrox-instructeur wilde worden. 

In het kader van "twee vliegen in één klap" werden de instructeurs Theo Ros en Nico Schoenmaker door een extern deskundige beoordeeld in het lesgeven in Nitrox-duiken en kregen Cees, Jacomien, Roelie, Mike, Peter en Inge les van Theo en Nico.

Na twee theorie lesavonden, veel huiswerkvragen, rekenopdrachten, een schriftelijke toets en een praktijkdag in Slijk-Ewijk is Merou nu 2 Nitrox-instructeurs en 6 Nitrox-duikers rijker. 

Theo en Nico, jullie hebben echt een hele leuke cursus Nitrox verzorgd. Duidelijke uitleg, leuke voorbeelden en geen vraag bleef onbeantwoord. Heel hartelijk dank en namens ons zessen: ook jullie gefeliciteerd met het behaalde resultaat! 

 

Duikseizoen 2018: YES! We kunnen weer!

10 Duikers, 11 niet-duikers, 50 eieren.

Zomaar even wat cijfers die betrekking hebben op de eerste duik van duikseizoen 2018. Eigenlijk hadden meer duikers zich opgegeven, maar sommigen waren wat ziekjes en anderen moesten nog even wennen aan het feit dat ze wel álle duikattributen in hun tas moeten stoppen. Want doe je dat niet dan mis je vaak was essentieels. En dan gaat de paasduik aan je neus voorbij...... Maar gelukkig waren er genoeg helden (het water was 6 graden dus dan ben je een held, niet waar?) die de kou trotseerden. Resultaat: 39 opgedoken eieren. Goede score! 

Ook dit jaar werd de paasduik afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Dit keer bij restaurant De Pannenkoekenbakker, vlak bij de duikstek. 

Dat er dit jaar maar vele mooie duiken mogen volgen.

Bestuur Merou

Fotoalbum

Binnenkort jarig

24-10: Jacomien
24-10: Esther
08-11: Simon
09-11: Anneke
14-11: Bart
24-11: Anneke
26-11: Brenda
06-12: Manfred

Agenda

22 Okt 2018 - 21:00 Zwembad: basisuitrusting Zwembad de Grote Koppel Dave
28 Okt 2018 - 15:00 Evenement Bronsbergermeer Peter
29 Okt 2018 - 21:00 Zwembad: basisuitrusting Zwembad de Grote Koppel
12 Nov 2018 - 21:00 Zwembad: perslucht Zwembad de Grote Koppel
25 Nov 2018 - 11:00 Evenement Sealife Inge