Een dagje duiken in Zeeland

05 Aug 2021

Al enige jaren plannen we als één van de activiteiten van Merou een “dagje Zeeland”. De duiksport wordt, ook in Zeeland, steeds populairder. Dat is mooi natuurlijk maar het betekent ook dat het op de duikplaatsen in Zeeland behoorlijk druk kan worden. En zeker in de weekenden. Onze Zeeland-dagjes plannen wij dan ook op een door-de-weekse dag.

Niet voor iedereen even eenvoudig te regelen natuurlijk, zo’n dag Zeeland buiten het weekend. Maar je krijgt er zeker wat voor terug: rustige duikstekken met voldoende plek om te parkeren, geen files onder water en rijen wachtenden bij de compressor.

De gezelligheid is bij Merou ook een belangrijk ding en dus speelt bezoek aan de horeca een belangrijke rol. Op dat punt is 2021 een lastig jaar geweest waarbij de horeca niet altijd toegankelijk was. Uiteindelijk zijn we op 12 mei met 2 duikers (Hermien en Nico), 21 juli (Pieter, Brenda, Anneke en Jacomien) en 5 augustus met 7 duikers en 1 gast (Anneke, Katja, Brenda, Esther, Nico, Esther, Eva en Nico) op pad geweest.

Over het algemeen zijn we bij Merou redelijk trouw aan de bij ons bekende duikstekken. Op 12 mei hebben daarom eens gek gedaan en zijn begonnen bij de Bergse Diepsluis. Ik herinner mij daar een matig interessante duik, waarschijnlijk omdat we tevoren de duikkaart niet goed bekeken hadden. En een flinke club tech-duikers: droogpakken, dubbel-10, dubbel-12. Na afloop een broodje gehaald bij een nabijgelegen benzinestation. Daar was ook een container met compressor waar we, na enig meningsverschil met de muntjes-automaat, lucht uit hebben weten te krijgen. Vervolgens, laat in de middag, een mooie duik gemaakt op een verder volledig verlaten duikplaats bij het gemaal in Dreischor. Daarna de dag geheel in coronastijl afgesloten met een in de auto opgegeten afhaalfrietje.
 
5 augustus was een ander verhaal. Vier duikers, één gast. Inmiddels waren de terrassen weer open en zijn we de dag begonnen met koffie op het terras van een friettent in Bruinisse. Tijdens de koffie plan de campagne gemaakt met als uitkomst een duik bij Zoetersbout in de ochtend en ’s middags een duik bij de Kerkweg. Mooi zonnig weer, redelijk tot goed zicht, aangename watertemperatuur en duiken van rond de 60 minuten. Aan het einde van de dag was het nog steeds geweldig mooi weer en een etentje op een terras in Zierikzee was zeker geen straf. Wel wat spiedende blikken toen Nico daar met vier vrouwen het terras op kwam lopen. Verder geen vragen en daarna in het avondzonnetje en zonder spitsstress weer naar huis.

<< Boschmolenplas duikenLustrumfeest: Krokodillen in Zeeland >>