Boschmolenplas duiken

04 Jul 2021

Na het grote succes van vorig jaar zijn we ook dit jaar weer naar Limburg afgereisd om 2 duiken te maken in de Boschmolenplas. Met 11 duikers hadden we een gezellig clubje verzameld.

De Boschmolenplas licht in Heel (vlakbij Roermond). Het is een plas met over het algemeen goed zicht, veel onderwaterleven en veel objecten (vliegtuigen, helikopter, auto's, boten, containers, een minion, veel beelden, enz.). Er was dus meer dan voldoende te ontdekken tijdens de twee duiken die we konden maken.

We verzamelde op 4 juli 2021 rond half 11 op het terrein en na gezellig wat gekletst te hebben en buddyparen gevormd te hebben konden we beginnen aan onze eerste duik. Het zicht was iets minder dan vorig jaar maar nog steeds meer dan prima.

Na ongeveer een uur kwam iedereen weer enthousiast boven water met verhalen over wat we allemaal gezien hadden. Gezellig kletsend hebben we onze flessen gevuld, samen ons meegebrachte eten opgegeten en en wat gedronken. Daarna hebben we de onderwaterkaart nog eens goed bestudeerd om te bepalen wat we met onze tweede duik allemaal wilde zien. Er werd nog een beetje gewisseld tussen de buddyparen en toen was het tijd om voor de tweede keer onderwater te gaan.

Tijdens onze tweede duik was het gaan regenen dus bij terug komst moesten we ons omkleden en onze sets afbreken in de regen maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Als afsluiter zijn we nog gezellig een drankje gaan doen bij het café van de duikvereniging daar waarna we allemaal aan de terug reis begonnen.

Het was dus weer een zeer geslaagde dag waar we met veel plezier aan terug denken.

 


Fotoalbum

<< PinksterduikEen dagje duiken in Zeeland >>