Duikweekend Zeeland: Merou gaat los!!

11 Sep 2016

Wat een geweldig mooi weekend hebben we weer achter de rug! 

Vanwege de mooie duiken die we hebben gemaakt, maar zeker ook vanwege het prachtige weer waardoor we eigenlijk het hele weekend buiten hebben geleefd.

Korte samenvatting van deze traditie bekijken? Klik verder en bekijk ook de foto's!

 

Lees vooral ook even hoe vaak het woord "stroopwafel" langskomt. Want ik geloof werkelijk dat bij iedere gelegenheid deze lekkernij op tafel verscheen :-). 

Met 24 man vertoeven in de Stoofpolder in Bruinissse. Hartstikke gezellig en de kamers met stapelbedden doen je jeugd weer herbeleven. Vrijdagmiddag: iedereen druppelt binnen en de koffie met stroopwafel komt langs. Rond zessen worden kibbeling, friet of pizza besteld en smakelijk verorberd. De avondduik vindt plaats in Dreischor, en iedereen komt (gelukkig) enthousiast weer boven. 

Na de duik praten we lekker bij met - uiteraard - een biertje, wijntje of colaatje. (Bier moet tegenwoordig overigens speciaal zijn, een gewone Heineken of Grolsch zijn zóó 2015 bij Merou). Oh ja. Ook de stroopwafel wordt niet vergeten. Tegen een uur of één dooft de laatste Merou-ganger het licht.

Zaterdag. Zonovergoten. Eerst lekker ontbijten (en daarna nog wat koffie met een stroopwafel), dan óp naar de eerste duikstek! Eigenlijk was het plan om bij de Kerkweg te duiken, maar daar waren zoveel auto's dat we maar meteen zijn doorgereden naar Het Koepeltje. Prima duik gemaakt.

En daarna natuurlijk een lekker vet frietje, dat gaat er altijd in. Dit keer is ook de frikadel xxl onderdeel van het menu bij een van de leden. We noemen uiteraard geen namen. Het is tijd voor duik nr. 2. De auto's worden gestart, óp naar Dreischor P2. Een groepje gaat richting Zierikzee het stadje onveilig maken. Brenda en ik hebben even geen zin in de omkleed- en duikrituelen en genieten, samen met Otto (die inmiddels ook is gearriveerd) en Juan (hij is geblesseerd en kan niet duiken), van de duikers die het water inplonsen en een uurtje later weer vol verhalen de plas verlaten. 

En dan, als we terug zijn op het honk, komen de stroopwafels op tafel en steekt Frans de barbecue aan. De slager heeft ook weer erg goed zijn best gedaan en we doen ons tegoed aan het vlees, de salades en sauzen die hij erbij heeft geleverd. 

Uitbuiken doet iedereen op zijn eigen manier. Er wordt gewandeld maar ook lijkt uitbuiken prima te gaan als er toch nog weer wat drank achteraan komt. En ook wordt er koffie gezet. Met daarbij een stroopwafel. Het wordt weer een gezellige boel, wat heerlijk dat iedereen zich zo vermaakt en dat het echt één club is. Zonder sub-clubjes, groepjes of wat dan ook. Dat maakt me trots.

Zondagochtend. Om 08.00 uur zit iedereen al weer aan het ontbijt. We gaan een stromingsduikje maken (hoewel: bij Zoetersbout is nauwelijks stroming), daarom zit uitslapen er niet in. Maar: na het ontbijt is nog wel even ruimte voor een extra bakkie met.... stroopwafel. We ruimen alvast ook even de slaapkamers op en pakken tassen in, daarna 5 minuten in de auto naar de duikstek. Als we aankomen is het nog rustig, maar na de duik (die geweldig was: super goed zicht en veel te zien) lijkt het België-invasie: meer dan twintig auto's houden ons gezelschap. Nét op tijd het water in..... we hadden niet veel later moeten komen. 

En dan terug naar De Stoofpolder. Ook dit is inmiddels een ritueel: alles dat over is gebleven komt op de tafel en wordt verorberd. Maakt niet uit wat het is: overgebleven worsten van de bbq, stokbrood, salades maar ook de gewone jam en stroopwafel wordt meester gemaakt. Wat was het weer een SUPER weekend.

Iedereen erg bedankt voor de aanwezigheid. En voor diegenen die er dit keer helaas niet bij konden zijn: het Zeelandweekend 2017 staat al weer gepland. Op 8, 9 en 10 september. Aanmelden kan ook al, op de site. Doen!

PS: Raad hoeveel stroopwafels er dit weekend zijn verorberd en je wint een pak stroopwafels!

 


Fotoalbum

<< Duikweekend met de Live-aboard TertiusAfsluitduik >>