Een kijkje achter de schermen van Burgers' Ocean

04 Okt 2015

Als je als duikvereniging 55 jaar bestaat en je komt nog uit Arnhem ook, dan heb je mazzel. Want bij hoge uitzondering mochten we in Burgers' Zoo een kijkje nemen achter de schermen van de Ocean. 

En mooi was het ! Met 51 duikers-met-aanhang startten we op 4 oktober in de middag onze jubileumdag in het Bush restaurant, waar Voorzitter Manfred Rudolf het lunch-buffet voor geopend verklaarde. Heerlijke koude en warme broodjes stonden daar voor ons klaar. En natuurlijk niet te vergeten de beschuit met muisjes omdat Merou-lid Jasper Angenent zijn kersverse vaderschap vierde.

Het (andere ;-) hoogtepunt van de dag was natuurlijk de rondleiding in de Ocean. 

Verdeeld over drie groepen liepen we door de Ocean en werden (letterlijk) de deuren geopend om een kijkje achter de schermen te krijgen. De serene stilte (euh... los van de huilende kinderen en roepende ouders) van de Ocean is achter die schermen wel verdwenen! Diverse (zuiverings)installaties pompen en zuigen dat het een lieve lust is. 

De gidsen "bestookten" ons met mooie, interessante informatie. Dat de Ocean maar liefst 8 miljoen water bevat. Dat haaien en roggen worden getraind om op de juiste plek hun voer te ontvangen. Hoe koraal wordt gekloond, hoe het bevuilde water wordt gezuiverd, waar zieke of pas geboren vis wordt opgevangen. Kortom: wát een mooie rondleiding! 

Na de rondleiding stonden de kannen koffie en thee al weer klaar. Dit keer in de Bush, tussen de tropische vogels en de lianen. Al met al een mooie afsluiting van een bijzondere jubileumdag. Dank, lieve duikvrienden, voor jullie aanwezigheid! 


Fotoalbum

<< Ons jaarlijks terugkerend ritueel: ZeelandweekendBurgers' Ocean op bezoek! >>