Ons jaarlijks terugkerend ritueel: Zeelandweekend

11 Sep 2015

Het heeft iets treurigs. We gaan namelijk weer richting einde duikseizoen. Dan is het weer afgelopen voor een aantal maanden, tenminste voor de meesten van ons. Maar het fijne: het is wel het allerleukste weekend van het jaar voor duikvereniging Merou!

Op vrijdag 11 september was het om 15.00 uur al een drukte van belang bij Jeugdherberg de Stoofpolder in Bruinisse. Het mooie weer zorgde voor vrolijke gezichten. Stoelen waren al buiten gezet en de drank (zonder alcohol want er moest 's avonds nog worden gedoken) vloeide rijkelijk.

Met 29 personen, waarvan 17 duikers, werd op deze manier het Zeelandweekend 2015 geopend. Na de pizza, kibbeling en friet togen we richting eerste duikstek voor de nachtduik. Ja. We zijn weer in Zeeland. Waar een heel ander onderwaterleven zich afspeelt dan in onze Gelderse plassen. Na de nachtrust die voor sommigen toch iets minder was (het blijft wennen, de stapelbedden en dunne matrasjes) en een ontbijtje gingen we richting 't Koepeltje. Eén groep kreeg instructies mee voor het maken van onderwaterfoto's. Deze worden later gebruikt voor de cursus onderwaterbiologie, die zal worden gegeven door Cees en Theo. De rest mocht lekker "vrij" duiken. In de middag doken we bij Dreischor, het Gemaal. 

En dan valt de avond en is het tijd voor de barbecue. Natuurlijk zoals altijd weer geleid door ons Vleeschmeister Frans S.  Voor sommigen viel als snel daarna het doek, anderen deden er wat langer over. Maar hoe dan ook: zondagochtend om 09.00 uur was iedereen weer present aan de ontbijttafel. Een laatste duikje dit weekend in Den Osse haven.

 

Het was weer gezellig, als vanouds. Dank iedereen voor de aanwezigheid. En noteer het in je agenda: volgend jaar van vrijdag 9 t/m zondag 11 september staan de deuren van de Stoofpolder weer voor ons open!


Fotoalbum

<< Een geslaagd voorjaars-duikweekend in Zuid-Holland: 19 t/m 22 juni 2015Een kijkje achter de schermen van Burgers' Ocean >>