Een geslaagd voorjaars-duikweekend in Zuid-Holland: 19 t/m 22 juni 2015

24 Jun 2015

Inmiddels is het traditie te noemen: het voorjaars-duikweekend op Nederlands of Belgisch terrein. Huis huren, duikers verzamelen en gewoon gezellig met elkaar duiken, eten, verkennen. Dit jaar was Zuid-Holland aan de beurt. Ons etablissement stond in Goudriaan, niet ver van Leerdam. 

We hebben dit weekend twee duikplassen opgezocht: Hagestein en de Zevenhuizerplas. Hagestein is een plas die bij een camping ligt, waar je per dag € 3,-- per persoon voor betaalt. De plas lag er helder bij en er werden onder meer paling en snoekbaars gespot. 


De Zevenhuizerplas heeft drie duikmogelijkheden. Wat bijzonder is, is dat je zicht hebt op de skyline van Rotterdam, een mooi gezicht. 

Maar dit weekend bestond niet alleen uit duiken. Natuurlijk werden er ook de nodige "geo-caches" gezocht en gevonden. Het mooie van een dergelijke wandeling met kompas is, dat je terecht komt op plekken waar je als "gewone" wandelaar niet zo snel aan zult denken. Zaterdag, tussen twee duiken door, bezochten we Vianen. We vielen met de neus in de boter: er was een old-timershow in de stad. De zondagmiddag werd ook nuttig besteed. We reden naar Kinderdijk, waaar de beroemde molens staan. Natuurlijk kon een boottochtje niet ontbreken.

Als een klasje schoolkleuters zongen we er op los. 

En dan nadert het afscheid. Nog een gourmetje met z'n allen en dan nemen de meesten afscheid. Een vijftal mensen blijft achter, die vertrekken maandagochtend na het ontbijt. Wat was het weer een super gezellig weekend! Ik zou zeggen: ga een keertje mee als je lid bent van Merou. De sfeer is TOP! 

Inge

 


Fotoalbum

<< Waarom is duiken nou zo leuk? Lana, Jacomien en Maik leggen uit.Ons jaarlijks terugkerend ritueel: Zeelandweekend >>