Waarom is duiken nou zo leuk? Lana, Jacomien en Maik leggen uit.

16 Jun 2015

 

We mochten weer drie leden verwelkomen in ons duikteam: Lana, Jacomien en Maik.

Maik had al eerder in het buitenland gedoken en wilde dit ook graag in Nederland gaan oppakken. Voor Lana en Jacomien was dit anders: zij maakten onlangs hun eerste duik in het Nederlandse water. Dat het nog een wat koude bedoeling was maakte helemaal niet uit: het enthousiasme spatte er vanaf! Kijk. dát moeten we hebben. Drie enthousiastelingen er bij.  Klik verder om de verhalen van Maik, Lana en Jacomien te lezen. 

 

JACOMIEN:

Wauw, mijn eerste buitenduik gehad! Wat een gave ervaring en daar heb ik het voor gedaan…

Wat gedaan… 1 van mijn dromen laten uitkomen en hiervoor lid geworden van duikvereniging Merou.

Ik ben Jacomien, kom uit Apeldoorn en ben sinds oktober 2014 lid van duikvereniging Merou.

Iedereen heeft dromen en 1 van mijn dromen, was het behalen van mijn duikbrevet. Na vele jaren deze droom nog niet te hebben verwezenlijkt. Was 2014 het jaar om dit wel te doen. Via 1 van mijn andere passies de Reddingsbrigade, kwam ik via een lid bij Merou. Vanaf dag 1 een erg gezellige, hechte, warme club, waarbij ik mij al snel thuisvoelde.

Natuurlijk is een gezellige vereniging belangrijk, maar in eerste instantie kwam ik toch om te duiken. De koe werd bij de horens gevat en de theorielessen en zwembadlessen werden ingepland. Deze lessen zijn met goed gevolg afgerond en elke maandagavond train ik nu mee, om conditie en duikvaardigheden up-to-date te houden.

En dan was het op 31 Mei dan eindelijk zover… het buitenwater trotseren! Begonnen aan het laatste stapje van de 1* opleiding en ik kan nu alvast verklappen, dit smaakt naar meer!!!

 

MAIK:

Tijdens een vakantie met een vriend van me, iets meer dan 3 jaar geleden kwam ik eigenlijk voor het eerst in aanraking met het duiken. Vanaf toen tot een half jaar geleden heb ik verschillende introductieduiken gedaan in verschillende plaatsen en landen zoals Spanje, Turkije, Den Haag en Enschede.

In februari van 2015 ben ik samen met mijn vriendin naar Hurghada gereisd om daar ons PADI Open Water brevet te behalen. Na het behalen van het brevet hadden we de smaak te pakken en ging ik op zoek naar een duikclub. Toevallig kwam ik met Dave aan de praat bij het bedrijf waar we beide werken (Avisi). Van het een kwam het ander en een week later deed ik een introductieduik met Dave. 

De ervaren mensen, prettige en relaxte sfeer hebben ervoor gezorgd dat mijn keus op Merou is gevallen. Afgaand op de kalenderactiviteiten is het een duikclub die passie heeft voor duiken en het leuk vindt om met zoveel mogelijk personen op een leuke stek te water te gaan.

Mijn doel is om het 3 ster niveau te behalen, momenteel ben ik bezig met mijn 2* met veel plezier!

 

LANA:

Mijn eerste kennismaking met de onderwaterwereld was een discovery scubadive tijdens een vakantietrip Turkije in 2003. Pppffff, de spanning die toen door mijn lijf gierde, maakte dat ik helaas niet volledig kon genieten van de omgeving om mij heen.

Maar niet getreurd, ik was namelijk één zeer belangrijke ervaring rijker: “De zee is een prachtige, grote blauwe speeltuin die ik, als avonturier, moet en zal verkennen!”. Zodoende kwam het volgen van een duikopleiding op mijn verlanglijstje te staan.

Echter, een andere grote blauwe speeltuin slokte mij eerder op, in deze de lucht, waar ik als skydiver aardig wat tijd heb doorgebracht. Het stoppen met parachutespringen vorig jaar zorgde er gelukkig voor dat er weer aandacht kwam voor het persluchtduiken. Ik dacht: “De tijd is daar, ik ga mij direct opgeven voor een duikopleiding”.

De positieve ervaring met de introductieduik bij Merou maakte mij dan ook direct enthousiast om mij aan te sluiten bij de vereniging. En toen begon in september mijn avontuur, eerst snorkelen in het zwembad met Theo en zelfs een keer met Albert. Dat was al een hele happening voor mij, aangezien ik dat nog nooit had gedaan.

Vervolgens aan de slag met het echte werk, het persluchtduiken, met instructeurs Theo, Cees, Manfred, Nico en niet te vergeten mijn buddy Jacomien! Super leuk en ook best wel spannend, met name het klaren van de duikbril.

Er werd dan ook al snel duidelijk dat deze oefening mij niet gemakkelijk afging. De ene hoest na de andere proest zorgde ervoor dat ik al snel boven was na het vollopen van mijn duikbril dat veel spanning bij mij opriep. Daarbij zat mijn perfectionistische houding mij ook nog eens behoorlijk in de weg.

Dit werd echter al snel ondervangen door de instructeurs, Cees werd aan mij toegewezen om 1 op 1 verder te gaan. De persoonlijke aandacht, rust en geduld van Cees hebben ervoor gezorgd dat ik steeds zekerder werd en successen ging ervaren. De beschutwater duiken heb ik dan ook met name dankzij hem met veel plezier kunnen afronden. Dus op naar het open water, ik ben er klaar voor!

1e Paasdag was het dan eindelijk zo ver bij strandpark Slijk-Ewijk. Geheel ontspannen dompelde ik mij omgehangen en wel onder in deze Nederlandse plas. Wat mij direct opviel was de helderheid van het water, echt fantastisch. En de kou, totaal geen last van. De kers op de taart was het zien van een enorm mooie, grote baars. Samen met het prachtige zonnige weer en de geserveerde warme soep met broodjes aan de kant kon deze dag niet meer stuk. Oftewel een geweldige ervaring die zeker naar meer smaakt! 

 

 

<< UitgekeurdEen geslaagd voorjaars-duikweekend in Zuid-Holland: 19 t/m 22 juni 2015 >>