Duikteam Merou naar de Wereldkampioenschappen Onderwaterfotografie

15 Mrt 2015

Dit zóu een headline kunnen zijn in de krant in 2016. We moeten natuurlijk nog wel eerst ervaring opdoen. Met de trainers Stella Huiskamp en Silvio d'Andolfi zijn we een stap dichterbij!

Zaterdag 14 maart, startte de cursus Onderwaterfotografie.  

 

Deelnemers: Jasper, Dave, Peter, Cees, Ritsert, Rob, Anne, Hermien, John, Theo, Manfred, Nico, Anneke, Albert, Franklin en ondergetekende.

Een grote groep geïnteresseerden. En een heel gezellige! 

De cursus bestaat uit twee dagen theorie (met daarbij wel veel “uitproberen”), twee uur praktijk (in ons vertrouwde zwembad en een dag afsluiting van de specialisatie.

De 14e maart werden we verwelkomd in de B&B van de familie van Helvoirt. Stella en Silvio legden ons de beginselen van het fotograferen uit. Regel nr 1: we mogen ons fototoestel niet meer op de automatische stand zetten.

Tenminste, als je geen standaard foto's wilt. Dus werd er fantatiek geoefend met diafragma, sluitertijd en Iso-waarden. Een te snelle sluitertijd in combinatie met een kleine lensopening kan een te donkere foto opleveren. Andersom staat een langzame sluitertijd garant voor een overbelichte foto, als je geen rekening houdt met de ISO waarden en/of de grootte van de lensopening.

Snappen jullie het nog?

Wij vonden het ook lastig hoor!

En een vis wacht natuurlijk niet totdat je dat allemaal hebt ingesteld. Maar daar zijn dan ook weer allerlei foefjes voor. Het is zaak om bekend te raken met je eigen fototoestel en vooral VEEL te oefenen. En dat gaan we dan maar doen, de komende tijd.

Hoe dan ook: het was een leerzaam dagje. De geluiden waren erg positief en iedereen kijkt uit naar de volgende oefendag!

 

Inge


Fotoalbum

<< KanoUitgekeurd >>