Roerloos...

12 Aug 2014

Soms zit het mee, en soms niet. Zo werden we benaderd door dhr. Niessen. Bij het aanmeren in de haven van Watersportvereniging Giesbeek is het roer van de zeilboot in het water gevallen. Omdat hij en de eigenaar dit roer graag terug wilden hebben ze 4 duikverenigingen in Arnhem en omgeving benaderd. Merou reageerde als eerste en kreeg zodoende de klus.

Cees en Jasper maakten een afspraak, in eerste instantie voor de volgende dag, maar vanwege het voorspelde (maar niet gekomen) onweer werd de afspraak een dag uitgesteld.

De dag erna op naar de jachthaven om het roer te zoeken en te bergen. We werden opgewacht door de gebroeders Niessen, zowel dader als eigenaar waren aanwezig om eventueel te assisteren. Na evaluatie ter plaatse en de aanwijzing waar het roer over boord ging zijn Cees en Jasper te water gegaan. De scheepvaart moest nog wel even worden stil gelegd.

In eerste instantie hoopten we het roer vrij eenvoudig vanuit de kant zwemmend te kunnen vinden. Dit bleek toch tegen te vallen. Er groeide dusdanig veel waterplanten dat het zicht erg slecht was. Ons gewoel maakte de situatie er niet beter op. Foto’s onder water zijn ook niet gelukt.

De eerste poging bleek geen succes en we kozen er voor om met een touw aan de steiger gebonden met zoekpatronen verder te zoeken. Maar ook dat bleek nog vrij lastig met totaal geen zicht.

De 2de keer kwamen we naast de steiger uit. Er werd een derde poging ondernomen. Hierbij hielden we iets meer rechts aan. Na enkele meters te hebben gezwommen en vele voorwerpen in de hand te hebben gehad, vonden we eindelijk wat we zochten, het gezonken roer. Deze hebben we samen naar boven gebracht en overhandigd aan de blije eigenaar.

Het roer is gevonden.

De dader met het roer.

<< Weekend DrenteKano >>