Opening van het nieuwe duikseizoen!

13 Apr 2014

Wat een mazzel hadden we. Een prachtig zonnetje op een vroege voorjaarsdag in april, 50 eieren, enthousiaste duikers en aanmoedigers. Dat zijn de ingrediënten die we nodig hadden voor openingsduik. Met 27 aanmeldingen voor het stamppotbuffet en 13 duikers hadden we een mooi clubje daar in Valburg, bij Restaurant Watergoed.

Voor de eerste keer was het verzamelen bij Restaurant Watergoed.

Lekker luxe, want het restaurant ligt pal aan het water. Franklin en Albert waren ons al voor geweest: 50 eieren hadden ze voor ons verstopt in het water dat uiteindelijk nog bést lekker was voor de tijd van het jaar: zo'n 12 graden op 6 meter.

Het straffe windje zorgde ervoor dat iedereen héél vlot z'n duikpak aan had. Want het zonnetje mocht dan wel schijnen maar zomer is het nog lang niet. De fanatieke ei-zoekers onder ons waren al snel weg, anderen draalden nog een beetje, maar uiteindelijk lag dan iedereen in het water.

Het belooft een mooi seizoen te worden. Het water was helder, langzaam zie je dat het weer begint te leven. Een enkele kreeft liet zich al zien, een school kleine vis schoot weg en slakjes kropen tussen de groene algen. En naast al het natuurlijke schoon kwamen we natuurlijk weer de nodige bierflesjes en ander afval tegen. Jammer toch dat mensen daar zo nonchalant mee om blijven gaan.

Aan het eind van de duik hadden we nog een bijzondere ontmoeting met een duikbril, die bleek van Conny te zijn. Ja ja Conny, zó makkelijk kom je niet van die duikbril af! Ook een mes van Wilma werd weer teruggevonden. Het zijn oplettende duikers, die Merou'ers. Na de duik konden we ons opwarmen in het gezellige restaurant en genieten van een heerlijk stamppotbuffet.

Hiermee verklaren wij het duikseizoen 2014 voor geopend!

Inge


Fotoalbum

<< Introductie DVV 40+