Zeelandweekend 2013

18 Sep 2013

32 Merou-duikers-met-aanhang hielden op 13, 14 en 15 september barak De Kukel van onze vertrouwde jeugdherberg De Stoofpolder bezet. Er was qua weer niet veel goeds voorspeld, maar dat hield ons natuurlijk niet tegen.

Rond 15.00 uur verzamelden de eerste gasten zich en de sfeer zat er direct in. Iedereen weet: de start van het Zeelandweekend begint met een visje en friet of natuurlijk een pizza. Het ging er allemaal goed in. In de loop van de avond arriveerden de meeste feestgangers en de eerste nachtduik kon beginnen. Prachtig, in een woord. Helder en de temperatuur was ok, rond de 17 graden. Mooie start. De avond werd voortgezet in De Kukel. De wijn, het bier en meegenomen schnapps van Wilma (die jarig was terwijl bijna niemand dit wist!) smaakten voortreffelijk. Hoe lastig ook voor sommigen: zaterdagochtend vroeg op! De eerste duik verliep bijzonder. Met een kabbelend zeetje onderduiken en in woeste zee met hoge golven bovenkomen was mij nog niet eerder overkomen. Bizarre gewaarwording. Het regende. Waaat? Het kwam met BAKKEN naar beneden. 

Bij de auto van Peter werd snel een tent geimproviseerd en een paar duikers konden zich nog relatief droog omkleden. In de middag verliep het duiken beter: het zonnetje liet zich zelfs nog regelmatig zien. Helaas begon het aan het einde van de middag weer te regenen. Barbecue Koning Frans liet zich niet van de wijs brengen, de bbq boven de afzuigkap in de keuken en grillen maar! Zaterdagavond was het rond 01.00 uur opvallend rustig. De vrijdagavond had wellicht zijn tol geeist? Hoe kan het anders: op zondagochtend weer als vanouds wakker worden met pannengeroffel, dit keer vooral door Gert Proper, aangemoedigd door Katja. De laatste duik van het weekend was ook al zo'n prachtige: super helder zicht, topduik wederom. En dit keer met een lekker zonnetje. Nog even terug naar De Kukel en de restjes opeten en daarna afscheid nemen. Het was een leuk weekend. Tot volgend jaar ! (Vergeet niet te noteren: 5, 6 en 7 september!)

Inge


Fotoalbum

<< Duikfestival 2013Bolderkar voor Bemmelsewaard >>