Zeelandweekend 14, 15 en 16 september

17 Sep 2012

Hoe graag we ook modern en bij de tijd willen zijn: deze traditie houden we hoog.  Het jaarlijkse Zeelandweekend.

Ook in 2012 een groot succes, met meer dan 30 man was de Stoofpolder in Bruinisse weer een gezellige uitvalsbasis!

Hoewel het niet het mooiste weer van de wereld zou worden, boften we toch, want na een paar regenachtige dagen hielden we een beetje ons hart vast...  Vrijdagmiddag druppelden de eerste gasten binnen, Franklin, Albert, Peter en ik hadden alle boodschappen bij ons, dus direct werden de koffie, de thee en andere lekkere dingen onder onze handen vandaan gegrist, om vervolgens heerlijk aan tafel opgedronken/gegeten te worden. Een gezellige avond met wijn, bier en andere meegenomen lekkernijen volgde op de rustige nachtduik in Dreischor.

Voor het eerst in jaren werden we niet wakker getrommeld door de jeugd. Sterker nog: die lagen nog heerlijk op een oor. Tja..... kleine kinderen worden groot. Volgend jaar draaien we de rollen om. Dan wordt het pannendeksel ritueel door ons opgepakt. Wat zullen ze opkijken, die " kleintjes" smiley.

In de ochtend eerst een bezoekje gebracht aan Scharendijke Haven. Het zonnetje begon al heerlijk z'n best te doen, dus bij de plaatselijke snackbar onze lunch maar gebruikt. Heerlijk relaxed. Daarna doorgereden naar Het Koepeltje II. De duikstek waar je niet de honderd treden naar boven hoeft te lopen. Weer zon, daarom maar even een half uurtje in het gras liggen slapen.

Heerlijk gedoken, goed zicht, een echt-niets-mis-mee duikje. Je begint je toch echt af te vragen wat we de natuur allemaal aandoen, op het moment dat je een krab een plastic bekertje ziet kapotscheuren. Zou niet moeten......

In de Stoofpolder had de slager het vlees met alle bijbehorende lekkernijen al afgeleverd. En toen begon het jaarlijkes barbecue-festijn. Dit keer werd BBQ-King Frans vergezeld door dochter Linde, die naar alle waarschijnlijkheid ooit pa zal opvolgen als BBQ-Queen.

Als je het artikel van Belgie hebt gelezen, ben je inmiddels bekend met het fenomeen "Geocashing". En dat was precies wat we na de bbq nog gingen doen. Althans, met een deel van de groep. Heerlijk om door het (wel heeeeel natte) weiland te lopen, op zoek naar een cash. De eerste vonden we, de tweede niet en dat was wat frusterend. Bekijk de foto's en je ziet dat niet zo snel wordt opgegeven.

De avond duurde voor een aantal nog lang. Het heerlijke weer was daar zeker debet aan, hoewel de maand september al echt herfstig en vochtig begint te worden. Maar met onze merou-fleecejassen (sinds lange tijd weer te koop aangeboden, dit weekend) leden we geen kou.

Zondagochtend: "stroom"duikje in Zoetersbout. Hoewel de heenweg rustig was, bemerkten we op de terugweg inderdaad iets stroming, we hoefden onze vinnen niet te gebruiken. Heerlijk gekeken naar een krab die een heremietkreeftje in een veel te grote schelp probeerde te verorberen. Ook grotere broer, die aan kwam lopen, lukte het niet om het kreeftje te pakken te krijgen.

Na een laatste lunch waarbij alle proviand zo goed als mogelijk werd opgemaakt, togen we weer richting het Oosten. Einde van een mooi Zeelandweekend in bijzonder gezellig gezelschap!!

Volgend jaar weer. (PS: er is weer gereserveerd, noteer in je agenda: 13, 14, 15 september!)


Fotoalbum

<< Nederlandse Onderwatersport Bond 50 jaar Een onverwachte ontmoeting... >>