De paashaas legt ze óók in het water!

14 Apr 2012

9 April 2012. Echt zo’n dag om in je bed te blijven liggen en te genieten van het gekletter van de regen op de ramen. Maar niet voor 18 duikers-met-aanhang. (Totaal goed voor 31 belangstellenden). Die kwamen zonder morren (nou ja…. ik hoorde zo af en toe wat Hollands geklaag) aan de plas bij Slijk-Ewijk om getuige te zijn van de openingsduik 2012 van duikteam Merou.

De opkomst was goed. 18 Duikers. Dat belooft wat voor het seizoen!

Kijken jullie in de agenda op de ledensite? Daar staan alle duiken al vermeld, inclusief de soepduiken, de brunchduiken, de bbq-duiken (en het België weekend met nog 3 beschikbare plaatsen).

Terug naar Pasen 2012. Franklin en ondergetekende hadden zich al voorbereid op ernstige kou, maar wát een verschil met het Duitse gasometerwater! 8 Graden is natuurlijk nog niet echt behaaglijk te noemen, maar het scheelt een jas (figuurlijk, dan). Heel vrolijk kwamen we het water uit en moesten de rest écht overtuigen dat het onder water beter was dan boven water. En ook het zicht was redelijk, lampen waren niet echt nodig.

Na een gedegen uitleg van onze duikcoördinator Dave Boschma gingen de buddyteams in het water. Niet alleen wij waren een actieve duikvereniging deze dag, ook Hippocampus bleek in de ochtend eieren te hebben uitgezet. Met als gevolg dat we naast de 37 opgedoken eieren ook nog 6 “ghost-eggs” boven water haalden. Onder luid protest moesten we toch echt deze eieren bannen uit het spel.

Uiteindelijk kwamen twee teams als winnaar uit de bus terwijl één team naar huis ging met de troostprijs:

Wilma en Conny 8 eieren (1e prijs)

Gerard en Manfred 6 eieren (2e prijs)

Cees en Peter 1 ei (troostprijs)

 

Al met al een geslaagd dagje!

 

Inge


Fotoalbum

<< Introavond medewerkers Staatsbosbeheer 2Introavond medewerkers Nuon >>