Waarschuwing!

01 Aug 2010

Als je bang bent voor vissen, meer dan 60 cm. groot of je vindt het griezelig dat ze niet bang voor je zijn en je gruwelt al helemaal van helder zicht: ga NIET naar Vinkeveen!

Voor de overige helden: bezoek beslist deze mooie plas.

Vijf Merou’ers (nou ja, 41/2 dan, want Anneke-Vriendin-Van-Dave-En-Lid-Van-Happy Bubbles ging ook mee) gingen op 1 augustus naar Vinkeveen. Het was redelijk goed weer, bewolkt maar wel lekker: zo’n 23 graden. Bij de duikwinkel moesten we eerst een vergunning halen. Zo’n papiertje is een jaar geldig. Daarna richting plas. We waren zeker niet de enigen, maar er was toch nog genoeg ruimte voor Merou.
Eerst was het natuurlijk zaak de stek te bekijken en hoe kun je dat beter doen dan met een stuk hartige taart, door Hermien gebakken, en een bak koffie in de hand? Er ligt een groenstrook voor het water, waar je heerlijk met je eventueel meegenomen stoelen kunt bivakkeren. Wij hadden een picknickbank geconfisceerd.
We zagen een paar grotere duikgroepen, enkele buddyparen en in het water kwamen af en toe met neopreen bedekte hoofden naar boven. Er heerste een gemoedelijke sfeer. Maar we waren natuurlijk gekomen voor een duik en niet voor een melancholisch moment!
Wát een verrassing, onder water. Als eerste het zicht. Je zou verwachten dat je met zoveel duikers toch (figuurlijk) behoorlijk wat stof laat opwaaien. Maar het tegendeel was waar. Daarnaast het visbestand. Baarzen, snoeken, snoekbaarzen: het was er allemaal, je moest ze soms zelfs letterlijk uit de weg gaan. Vooral de snoekbaarzen bleken in het geheel niet bang: we konden ze tot zeker 50 cm. benaderen. Anneke en Dave zagen aan het einde van de duik ook nog kreeften.
Toen we boven kwamen moesten we eerst de verwondering van ons afpraten. Wát een topduik, wat een toplocatie! Daarna was het tijd voor de bbq, die Dave en Anneke hadden verzorgd. Lekker stukje vlees, sapje en/of watertje er bij, mooi uitzicht: wat wil een mens nog meer. Nou, we willen nóg een keer naar Vinkeveen, dit seizoen! Houd goed de agenda in de gaten, want deze locatie willen we graag met jullie allemaal delen.

Jasper, Hermien, Dave, Anneke en Inge


Fotoalbum

<< Soepduik met ...Paasduik 2010 >>