Er is er één jarig...

12 Sep 2010

Of nou ja, om te begin gelijk maar even een correctie... Er zijn er twee jarig. Op 12 september jongstleden werd Duikteam Merou 50 jaar! Op dezelfde dag, maar van een veel later bouwjaar, vierde ook Tina haar verjaardag. Beide feestelijke gebeurtenissen zijn uitbundig gevierd op het jaarlijks terugkerende Zeeland Weekend.

Vrijdag 10 september verzamelden, zoals gebruikelijk de laatste jaren, de leden van Merou zich in Bruinisse bij Jeugdherberg de Stoofpolder. Traditioneel werd er eerst landjepik gespeeld met de slaapvertrekken, daarna werden koelkasten gevuld met allerhande boodschappen en werd de bestelling opgenomen voor de visboer. Zodat iedereen eveneens traditiegetrouw rond een uur of zes kon aanvallen op gebakken kibbeling met friet (of toch liever een pizza).

Na het eten werd er aanstalte gemaakt om te gaan duiken bij Dreischor Gemaal P2. Een prachtige nachtduik met veel flora en fauna en een grootschalig supportteam op de steiger. De avond werd afgesloten met sterke verhalen en (sterke) drank.

Zaterdag 11 september vierden de aanwezige leden van Merou het 50 jarig lustrum met een bezoek aan Neeltje Jans. Na het ontbijt trok een karavaan auto's over de proviciale wegen van Schouwen-Duiveland. Bij voormalig werkeiland Neeltje Jans verzamelden 34 volwassenen en 10 kinderen zich voor een dagje educatie, spelen en consumeren. Te beginnen met dat laatste: koffie en thee met muffins. Gevolgd door een educatieve wandeling door de duinen van Neeltje Jans.

Na deze wandeling verzamelde Merou zich in het zonnetje bij de waterglijbanen (ook daar hielden we het droog) en orienteerde men zich alvast op het buitenterrein. De prima verzorgde lunch was welverdiend. Tijdens de lunch werden de plannen gesmeed in welke volgorde het park onveilig gemaakt zou worden. Dat gebeurde dan ook aansluitend. De zeehondenshow werd bezocht evenals natuurlijk de walvis (die je van binnen kon bekijken), de 3D film, het schip, de orkaansimulator en natuurlijk de stormvloedkering (in de dichtsbijzijnde pijler was een expositie ingericht).

Halverwegen de middag kwam iedereen weer bij elkaar. Het was tijd om even uit te rusten gedurende een rondvaart over de Oosterschelde. Vanaf de rondvaartboot kon je zien hoe het water kolkend onder de kering te keer ging. Ook was dit voor velen even een rustmomentje op deze gezellige, actieve dag.

's Avonds was het tijd voor de beroemde Merou BBQ. Opperhoofd BBQ Frans zorgde voor een heerlijk 'Merou 50 jaar' toetje (zie foto)! Het gezelschap werd nog uitgebreid met enkele Merou leden die speciaal voor de heerlijke feesttaart naar Zeeland zijn komen rijden. Manfred hield als voorzitter een speech (na te lezen in het jubileumboek) en kreeg een welverdiend applaus. Uiteraard ging het feest nog door tot ver na zonsondergang.

Zondagochtend vroeg waren de kids niet zo heel enthousiast om met de pannendeksels iedereen te wekken, want tja die bedjes waren toch wel lekker warm. De meeste leden verschenen redelijk uitgeslapen aan het ontbijt. Er was een leuk kadootje voor de jarige Tina. Hoewel het niet echt feestweer was werden de voorbereidingen getroffen voor de laatste duik. Het werd modderhappen bij de Zoetersbout. Deze stek gaf menig duiker een hernieuwde kennismaking met de Oosterschelde, omdat het Merou al jaren niet meer gelukt was tijdens een Zeelandweekend daadwerkelijk in de Oosterschelde terecht te komen.

Na de duik nam een deel al afscheid, de harde kern ging terug naar Bruinisse voor het laatste middagmaal en het opruimen van 'de Mossel'. Wij danken alle deelnemers voor een spetterende lustrum editie Zeelandweekend 2010!


Fotoalbum

<< Afsluitduik 2010Soepduik met ... >>