Afsluitduik 2010

24 Okt 2010

Ook de afsluitduik stond in het teken van 50 jaar Merou. Met totaal 16 duikers en een groot aantal toeschouwers was het wederom een succes! Een aantal objecten was, her en der, vakkundig door onze twee organiserende duikers Franklin en Albert in het water gelegd. Of we ze maar even terug konden brengen. Wat voor objecten het waren, werd er niet bij vermeld.

Reden voor Marcel en Cees om de hele bodem leeg te halen. Een beetje "duik Holland schoon" maar dan in Bronsbergen. Hoewel lege flesjes, frietbakjes, pleisters en een onderbroek niet tot DE objecten behoorden, was het toch nobel van ze om vuilnisbakje te spelen. Reden om hen de troostprijs toe te kennen.

De beste opduikers waren Inge (jawel, de schrijfster van dit stuk) en Peter. Een super team (soms moet je niet te bescheiden zijn) dat drie artikelen naar boven haalde.

De nummer twee mochten ook een graai doen in de plastic zak met kadootjes: Bart en Frans. Hoewel ze het jubileum-50-jaar-Merou-ei hadden opgedoken zorgde een te vroege start in de plons voor deze degradatie. Ik geloof niet dat ze er heel droevig om waren. Feit blijft wel, dat dit team al een aantal jaar bij zowel Paas- als afsluitduik een van de prijzen weet te bemachtigen. Op 13 meter liggen momenteel heel eenzaam een vin en een tas te wachten op een ophaler. Ik ben bang dat ze minimaal 6 maanden moeten wachten op redding.

Door het prachtige weer konden we, na het aankleedritueel, bij de auto nog heerlijk van een bakje koffie met koek genieten, maar toen werd het tijd om richting Zevenaar te rijden. De traditionele stamppot maaltijd maakte dit keer plaats voor een Chinese variant, want er wachtte ons een heerlijke wokmaaltijd. Prima afsluiting van een prachtig duikjaar!

Inge


Fotoalbum

<< Lustrum ReceptieEr is er één jarig... >>