Spreekbeurt Onderwater

02 Jul 2024

De kleuters van de school Daalhuizen in Velp hebben het over het thema onderwater. Daar past een spreekbeurt door duikende ouders natuurlijk goed bij! Daarom waren Brams ouders (beide duikers bij Duikteam Merou) gevraagd in de klas iets te vertellen. Twee grote banners met daarop foto's van een snoek en een anemoonsvis werden klaargezet. Wat heb je nodig om onderwater te kijken? Uit de duikkoffer kwamen een duikbril, snorkel en zwemvinnen.

Op het digibord verschijnen prachtige foto's van het onderwaterleven. De snoek en baarzen ca. 20 km verderop in Slijk Ewijk, iets verder weg de krabben, kreeften en zeehonden in Zeeland en heel ver weg de tropische vissen, schildpadden, octopussen en zeepaardjes.  Bram laat diverse knuffelvissen en onderwater knuffeldieren de klas rondgaan.  Helaas is er ook een foto van een heel klein zeepaardje dat een wattenstaafje vasthoudt. Afval is een grote bedreiging voor het leven onderwater, daarom gooi je afval altijd in een afvalbak en niet op straat of in het water! De kinderen zijn onder de indruk en stellen enthousiast vragen en vertellen over de zeedieren die ze gezien hebben. 

De kleuters kregen een Merou kaart met daarop een Schildpad (die kan zijn poten en kop niet intrekken!) en NOB pen of sticker cadeau.

Met de foto's uit de Onderwatersport (tijdschrift van de Nederlandse Onderwatersport Bond) zijn daarna nog mooie collages gemaakt door de kinderen.

<< Nieuwjaarsbijeenkomst & kabouterwandeling