Clubreis Egypte 2023

15 Nov 2023

Ieder najaar / winter bespreekt de Merou evenementencommissie het programma voor het volgende jaar. Na de coronaperiode ontstond eind 2022 ook weer het idee van een clubreis. Daar waren immers in het verleden leuke en gezellige ervaringen mee. Egypte was dan favoriet, niet te duur, niet te lang vliegen en dus een regel erbij in de spreadsheet “Clubreis naar Egypte, november 2023”. Maar dan?

Belangstelling was er wel maar data en reisduur waren niet zo 1-2-3 te matchen en dus is besloten dat ieder zelf zijn reis zou gaan boeken. Anneke en Nico besloten samen voor een 13-daags verblijf in Egypte. Vier andere reizigers hebben daarna binnen die periode ook hun reis kunnen boeken. Uiteindelijk dus met zijn zessen op vakantie: Anneke, Conny, Esther, Hans, Janet en Nico.

De reis ging naar het Brayka Bay resort met gelijknamige duikclub, 20 km. noord van Marsa Alam, 50 km. zuid van het vliegveld Masha Alam. Als je daar aankomt, stap je vanuit de woestijn in een oase, groene gazons, bloeiende bomen en struiken. Een groot complex waar je van “end tot end” gauw een kwartier loopt. Direct aan het strand (en huisrif natuurlijk). Veel faciliteiten (wellness, gym, poolbiljart, massage, binnen- en buitenzwembad) en een prima, all-inclusive restaurant en avondvermaak (zanger, foam party).

En dan het duiken natuurlijk bij het Brayka Dive Center. Een gevarieerd aanbod van duikmogelijkheden, zowel op het noordelijke en zuidelijke huisrif als bij interessante duikstekken in de omgeving. Twee keer zijn we met een dagboot mee geweest, vooral vanwege de zeekoe die te zien was. Helaas bleek de zeekoe meestal op een deel van het rif te zitten waar alleen snorkelaars mochten komen dus uiteindelijk hebben alleen Hans en Janet dit wonderlijk mooie dier kunnen bewonderen. Ook de opleidingsvaardigheden kwamen hier in de praktijk goed van pas. Te water vanaf een boot, rol achterwaarts, veiligheids- en decostops, navigatie, ballonnetje oplaten, het is allemaal voorbij gekomen. Het is wel zaak 24 uur tevoren in te schrijven voor een duikactiviteit. Doe je dat niet, dan wordt het een huisrifduik. De tripjes met de speedboat, de bus of de dagboot zitten snel vol.

 

Al met al een gezellige vakantie met gezellige mensen op een mooie locatie aan de Rode Zee. Volgend jaar zeker weer!

 

<< Slotduik 30 oktober 2023Nieuwjaarsbijeenkomst & kabouterwandeling >>