Nieuwsarchief

Nieuwjaarsbijeenkomst & kabouterwandeling

07 Jan 2024

Om het nieuwe jaar goed te beginnen hebben we een super gezellige nieuwjaarsbijeenkomst gehad. Niet zomaar een borrel, maar een gezellig samenzijn met partners en kinderen bij Hermien thuis. Omdat sporten en buiten zijn belangrijk zijn voor onze leden, zijn we de natuur ingegaan voor een wandeling in het Renkums Beekdal.

Lees verder Fotoalbum

Clubreis Egypte 2023

15 Nov 2023

Ieder najaar / winter bespreekt de Merou evenementencommissie het programma voor het volgende jaar. Na de coronaperiode ontstond eind 2022 ook weer het idee van een clubreis. Daar waren immers in het verleden leuke en gezellige ervaringen mee. Egypte was dan favoriet, niet te duur, niet te lang vliegen en dus een regel erbij in de spreadsheet “Clubreis naar Egypte, november 2023”. Maar dan?

Lees verder

Slotduik 30 oktober 2023

30 Okt 2023

Het buitenduik-seizoen wordt jaarlijks in oktober feestelijk afgesloten met "de slotduik".

 

Lees verder Fotoalbum

Zeeland 2023

10 Sep 2023

Een zonovergoten weekend, duiken, barbequen en gezellig met de club op stap. Hét hoogtepunt van het duikjaar, als je het mij vraagt. Daarom ga ik al 37 jaar elk jaar begin september richting Zeeland met Merou! Ook deze editie stelde niet teleur.

Lees verder Fotoalbum

Een dagje duiken aan de Geffense plas

06 Aug 2023

Toen de duik gepland werd een paar maanden geleden hadden we niet kunnen dromen dat het boven water bijna net zo nat zou zijn als onder water. Toch waren een vijftal leden die zich daar niets van aangetrokken hebben en op de locatie aanwezig waren.

Lees verder

Dagje bootduiken op de Vinkeveense plassen

09 Jul 2023

Op zondag 09 juli stond een dagje Vinkeveen op onze clubplanning.

Nu eens niet op een oude vertrouwde plek Zandeiland 4, maar een dagje bootduiken onder de hoede van de mensen van Scuba Academie.

Lees verder Fotoalbum

De vloer is lava (!) in de grote koppel

13 Mrt 2023

Vanavond weer de 2e maandag van de maand waar er altijd persluchttraining op de agenda staat voor de Merou leden. Vanavond in het verlengde van de leuke workshop (voor instructeurs) van de NOB - De vloer is lava! 

Lees verder Fotoalbum

Heerlijk Merou avondje met Sintborrel

05 Dec 2022

Op maandagavond 5 december was er voor de altijd leuke Sint Merou zwembadtraining een gezellige borrel georganiseerd door de Evenementencommissie. Onder het genot van een drankje, snoepgoed en pepernoten werd er door een groep Merou leden gezellig gekletst aan de bar. Vervolgens gingen de duikers omkleden om zich klaar te maken voor de Sintspellen die Cees bedacht had in plaats van de zwembadtraining.

Lees verder

Ongevallen simulatie 2022

09 Okt 2022

Vandaag – 9 oktober 2022 – was het zo ver voor 3 duikers in spe voor de 3* en 3 duikers in spe voor de 2* opleiding binnen onze vereniging Merou. De ongevallen simulatie van 2022. Elk jaar proberen we er weer een leuke en leervolle dag van te maken voor alle deelnemers en ook voor 2022 is dit weer goed gelukt. Het mee zittende weer deed hier ook z’n best voor! 😊.

 

 
 

Lees verder Fotoalbum

Dagje dive 4 life

04 Okt 2022

Op 4 oktober stond een dagje Zeeland gepland, maar weinig deelnemers en buiten regende het fors en het kwik begon te zakken. Huiverend en denkend aan de koude parkeerplaatsen bedacht ik (Anneke S.) me dat ik eigenlijk helemaal geen zin had in die kou. Het plan rees om een warme indoor locatie te bezoeken. Buddy Nico was gelijk enthousiast. Het leek ons leuk om eens iets nieuws te gaan bekijken voor eventuele andere jaren. Zo gezegd zo gedaan.

Lees verder

Lustrumfeest: Krokodillen in Zeeland

12 Sep 2021

“Je moet er even op wachten maar dan heb je ook wat!“ Een uitdrukking die vaak gebruikt wordt om iets goeds aan te geven.  Dat even wachten slaat op de uitgestelde jubileumviering van het 60 jarig bestaan van Merou. Exact een jaar om precies te zijn.  12 september 1960 werd duikteam Merou opgericht en dus bestonden we 12 september 2020 maar liefst 6 decennia. De geplande viering kon toen niet door gaan vanwege Corona dus eigenlijk hebben we het 61 jarig bestaan gevierd. Gelukkig deed dat geen enkele afbreuk aan het heerlijk weekendje duiken en vieren.

Lees verder

Een dagje duiken in Zeeland

05 Aug 2021

Al enige jaren plannen we als één van de activiteiten van Merou een “dagje Zeeland”. De duiksport wordt, ook in Zeeland, steeds populairder. Dat is mooi natuurlijk maar het betekent ook dat het op de duikplaatsen in Zeeland behoorlijk druk kan worden. En zeker in de weekenden. Onze Zeeland-dagjes plannen wij dan ook op een door-de-weekse dag.

Lees verder

Boschmolenplas duiken

04 Jul 2021

Na het grote succes van vorig jaar zijn we ook dit jaar weer naar Limburg afgereisd om 2 duiken te maken in de Boschmolenplas. Met 11 duikers hadden we een gezellig clubje verzameld.

Lees verder Fotoalbum

Pinksterduik

24 Mei 2021

De versoepelingen lieten het weer toe om de verenigingsactiviteiten weer mondjesmaat te organiseren en in samenspraak tussen onze buitenwater coordinator en de evenementencommissie was de vervangende "openingsduik" geboren. Dit heeft er voor gezorgd dat we onze jaarlijkse paasduik die toch traditioneel de start van het seizoen kenmerkt voor vele verplaatst is naar de 2e pinksterdag.

Lees verder Fotoalbum

Jarig...

12 Sep 2020

Het is september 2020. Voor Merou een bijzondere maand, want 60 jaar geleden werd deze prachtige vereniging opgericht. Om precies te zijn op 12 september 1960.
Dit weekend zouden we ons jubileum hebben gevierd... Helaas gooit Corona roet in het eten, dus echt tijd nemen om er bij stil te staan hebben we niet. Maar 10 tm 12 september 2021 gaan we wel samen naar Zeeland om op 12 september alsnog een leuke activiteitendag samen te hebben.Als bestuur willen we even aandacht voor 60 jaar Merou. Hoe was het ook al weer?

Jubileren pre-corona: Duikteam Merou vierde 10 jaar geleden haar jubileum bij Neeltje Jans.

Lees verder

Dagje bootduiken Vinkeveen

25 Jul 2020

Zaterdag 25 juli 2020, bootduik in Vinkeveen staat er op de evenementenkalender van Merou.

De uitgestelde versie van 2019 (ja, ook toen werden evenementen al uitgesteld). Dat keer vanwege zwaar onweer. 10 uur stond er in het programma. Ik had mij niet gerealiseerd dat dit betekende "10 uur vertrek van de boot". Ik kwam dus om 2 minuten over 10 precies op tijd aan in Vinkeveen. Iedereen al in het duikpak ..... hoe zullen we het nu hebben? Ik stelde mij Egyptische toestanden voor bij een touristenboot vol duikers die op punt van vertrek staat. Mijn tas was al uitgepakt, set gemonteerd, yallah, yallah, hurry up. Spaans benauwd kreeg ik het.

Lees verder

Frisse Neuzen Speurtocht

26 Apr 2020

Waar vind je de leden van Duikteam Merou vaak op zondagochtend? juist ja, bij de duikstek. 
Maar momenteel steekt ook corona ons een spaak in de wielen en gaat het allemaal even anders.

Dat was voor de evenementencommissie aanleiding eens na te denken of je als duikclub ook in "coronatijd" leuke dingen kunt ondernemen. En zo ontstond de "Frisse Neuzen Speurtocht"; Met 12 mensen en 6 teams op stap, soms ook de kinderen mee. De bedoeling was om als team in jouw eigen omgeving op pad te gaan. Wandelend, fietsend, als het maar buiten was. De teams konden elkaar via een speciaal geformeerde whatsappgroep vragen stellen over de bijzondere dingen die ze tijdens hun tocht tegenkwamen.

De Liemers, de Achterhoek de Beekdalen van Renkum, Arnhem en Velp: alles kwam voorbij. Hoewel ieder team natuurlijk zijn best deed de plaatjes zo lastig mogelijk te maken zijn er veel goede antwoorden gegeven. In ons team (maar waarschijnlijk in alle teams) werd natuurlijk flink gegoogled met vastgelopen telefoons als gevolg.

Inmiddels worden de corona-maatregelen weer wat versoepeld zodat we elkaar snel weer aan de plas kunnen ontmoeten. Maar dit evenement in de lockdowntijd was een geslaagd en leerzaam evenement. Even weg achter de pc, even een Frisse Neuzen Speurtocht!

Fotoalbum

Stralend Zeelandweekend 13 - 15 september 2019

15 Sep 2019

Zeelandweekend 2019: mooier kon niet. Het altijd goed bezochte weekend (nu met 26 deelnemers) was dit keer een (letterlijk en figuurlijk) zonnig festijn. Ook de jongste Merou-telg van 1 jaar, Bram, vermaakte zich kostelijk (kijk vooral naar de foto in het bijgaande foto-album).

Iets anders dan andere jaren splitste de groep zich op in de getijdenwater-duikers en de niet getijdenwater-duikers. Maar natuurlijk zou Merou Merou niet zijn als we niet allemaal tussen de middag weer bij elkaar kwamen, genietend van een frietje, bal gehakt, visje of ander (niet zo gezond) voedsel. Om daarna weer de verschillende duikstekken op te zoeken.Of, in sommige gevallen, liggend op het gras of elders te genieten van de zonovergoten dag.

En dan, na een drukke dag in en om het water, is het tijd om "huiswaarts" te keren, óp naar ons tijdelijke verblijf De Stoofpolder. Alwaar een en ander in gang wordt gezet om de barbecue leven in te blazen. Frans, onze barbecuemeester, kon er niet bij zijn, dit jaar. Maar hoe geweldig pakte Katja dit op! We hebben er een barbecuemeesteres bij.

Deze avond werd ook Franklin in het zonnetje gezet. Hij neemt na jaren afscheid van de evenementencommissie en als materiaal commissaris. Met een fotocollage werd even stilgestaan bij zijn duik-, materiaal- en evenementencommissiejaren. Voor alle foto's: klik op het fotoalbum. Kijk vooral ook nog even aan de mooie opnames die Erno maakte van een Zeepaddestoel. Dank voor deze bijdrage. En dit geldt natuurlijk ook voor alle fotografen die bijdroegen aan dit album.

Fotoalbum

Duiken en relaxen in Zeeland

22 Aug 2019

Merou organiseert jaarlijks drie tot vier keer een duikdag in Zeeland.

Gewoon, lekker door-de-week. Reden: het is dan heerlijk rustig op de anders o-zo volle parkeerplaatsen bij de duikstekken. En natuurlijk vooral ook omdat duiken in Zeeland top is.

En ook dit keer was het raak. Een prachtige zonnige dag, zo'n 24 graden en rustig weer. Met 7 duikers reden we naar Zeeland, waar we natuurlijk eerst een kop koffie dronken bij het "vertrouwde" restaurant De Grevelingen. Daar werden de duikvoorstellen voor die dag definitief gemaakt en reden we naar onze eerste duikstek Werkhaven Bommenede Oost. Een voor Merou nieuwe duikstek met een prachtig strand, ook voor niet-duikers dus ideaal. Enige puntje van aandacht was dat we toch wel een eindje moesten duiken voordat het wat dieper werd. Voordeel: ook op 1,5 meter was er al veel moois te zien!

 

Na een heerlijk frietje werd de tweede duik gemaakt aan de Kerkweg. Beide duiken in de Grevelingen omdat het tij niet gunstig voor ons viel. 

Wat gaan zo'n dag dan toch snel. Uiteraard werd de dag gezamenlijk afgesloten bij een restaurant. Dit keer viel wederom de keus op Perry's, lekker dicht bij de Kerkweg en in de goede richting naar huis toe. 

Helaas was dit alweer de laatste georganiseerde Zeeland duikdag. Maar vergeet ons Zeeland weekend niet! Je kunt je nog steeds opgeven. Staat altijd garant voor veel plezier, mooie duiken en natuurlijk een uitstekende barbecue. Tot dan!

Fotoalbum

Ongevalssimulatie: we zijn voorbereid!

26 Mei 2019

Natuurlijk hopen we dat het nooit gebeurt. Maar voor het geval er sprake is van een noodsituatie, staan de duikers van Merou hun mannetje! Op 26 mei jl. vond een grote ongevalssimulatie plaats bij strandpark Slijk-Ewijk. Dit was vooral bedoeld voor de 2- en 3* in opleiding maar natuurlijk ook voor iedereen die regelmatig onderwater de plassen verkent.?

Onder bezielende leiding van Manfred, Nico en gast van de dag Jos (van de Reddingsbrigade Wageningen en tevens duiker) werden we gedurende de dag getraind in de do's en don'ts van het redden van duikers in nood. Van "gewone" kramp tot hartstilstand: alles passeerde de revue.?

Conclusie: wat een leerzame dag. En wat een perfecte organisatie. Bedankt, ook alle deelnemers aan deze simulatie en iedereen die daarnaast de organisatie ondersteunde.?

Lees verder Fotoalbum

Duikseizoen 2019 is geopend!!

22 Apr 2019

Met prachtig weer en een leuke groep duikers én supporters ging duikseizoen 2019 op 22 april, tweede Paasdag, bijzonder goed van start. Duikleider Peter kondigde aan dat dit seizoen het seizoen van "Merou duikt schoon" wordt. Er werden netjes uitgedeeld die het hele seizoen mee kunnen worden genomen zodat we tijdens de duiken het vuil mee kunnen nemen. Laten we ervoor zorgen dat we hier een gewoonte van maken. Kleine beetjes helpen!

Het prachtige weer zorgde ervoor dat het niet alleen onder water, maar ook boven water feest was. Hele picknickkleden en -manden waren meegebracht en supporters inclusief kroost vermaakten zich uitstekend.

Uiteraard moesten er dit jaar ook eieren worden opgedoken. Het team dat de meeste letters had verzameld om "vrolijk pasen" te vormen, had gewonnen. Prijs: een "professionele" waterbestendige prullezak. 

Duikseizoen 2019 is geopend!

 

Lees verder Fotoalbum

Niet duiken? Wel vissen!

10 Feb 2019

Merou is een vereniging die haar leden niet alleen in de zomer, als we aan en in het water vertoeven, maar ook in de winter graag vermaakt. Uiteraard doen we dat iedere maandagavond in het zwembad, waar volop wordt getraind. Maar check vooral ook de agenda voor andere activiteiten! Zo hadden we bijvoorbeeld 3 februari een prachtige speurtocht door het mooie Wageningen, met als afsluiter een heerlijk avondmaal in Renkum. Maar ook bezochten we op 10 februari Burgers' Zoo. Met, zoals een paar jaar geleden, een bijzondere kijk in de keuken van de Ocean. Met een heel enthousiaste gids mochten we achter de schermen de geheimen van de Ocean ontdekken. Wat een heerlijk dagje hebben we gehad. Met uiteraard ook een wandeling door de bush, door de woestijn en niet te vergeten de mangroven. Alles overdekt. En dat kwam goed uit op die regenachtige zondag. Zie ook de foto's! 

Fotoalbum

Duikjaar 2018 afgesloten.......

29 Okt 2018

Ieder jaar is het weer hetzelfde.... het geeft me altijd een weemoedig gevoel, de afsluitduik. Toegeven, het water is inmiddels 12 graden geworden, dus écht comfortabel duiken is het niet meer, maar toch vind ik het jammer als het duikseizoen weer ten einde is. De duikpakken kunnen weer in de mottenballen en alle mooie verhalen over wat we gezien hebben onder water moeten weer even wachten tot april. Niet dat we niets te doen hebben als vereniging. Integendeel! Zo beginnen in deze winter de 2- én 3-sters opleidingen waar weer een mooi aantal leden aan mee gaat doen. En natuurlijk blijft de maandagavond de trainingsavond in de Grote Koppel in Arnhem. 

De afsluitduik vond plaats in Bronsbergen. Het was redelijk helder en zowaar werden er snoeken en een snoekbaars gespot. Met een buitentemperatuur van 9 graden scheen (gelukkig!) het zonnetje uitbundig. Even rillen na de duik maar: doorbijten want het stamppotbuffet wachtte in restaurant Den Bremer. Met 24 volwassenen en 4 kinderen werd het heel gezellig! Natuurlijk hopen we jullie op de maandag óf een van de georganiseerde evenementen van Merou te treffen. De evenementencommissie komt begin december weer bij elkaar. Dus als jullie nog leuke ideeën hebben voor volgend jaar: we horen het graag!

Lees verder Fotoalbum

Zeelandweekend 2018

09 Sep 2018

Wat kunnen we weer terugkijken op een heerlijk weekend Zeeland! De vrijdagavond was weer gevuld met (natuurlijk) éérst eten, gehaald bij de lokale friet/visboer en heerlijk opgepeuzeld aan de lange tafel. Uiteraard buiten, want het weer was prima. Daarna een mooie avondduik gemaakt. En ook op zaterdag liet de zon zich weer in z'n volle glorie zien. Duiken, frietje (deze weekenden moeten we niet te vaak hebben want het friet-gehalte is hoog), duiken en dan: een heerlijke bbq! Het "uitbuiken" kon voor de eerste keer op een nieuw gecreëerde stek achter ons verblijf bij een prachtig kampvuur. Alleen de gitaar ontbrak. En zangtalent;-). En dan breekt de zondag aan. Ontbijt, koffie, afspreken waar de laatste duik van ons weekend gaat plaatsvinden. Het wordt Dreischor. We hadden vrijdag zo'n mooie duik gemaakt, dat willen we wel weer! Dit keer bij het gemaal zelf. 

Conclusie: wat een heerlijk duikweekend, weer! En het mooie: voor volgend jaar is ons onderkomen in De Stoofpolder al weer gereserveerd. Van 13 t/m 15 september. Meld je alvast aan!

 

Fotoalbum

Dagje Zeeland en: Gefeliciteerd Hermien en Jacomien!

18 Aug 2018

 

 

Zeeland is prachtig. Daarom zijn we daar als duikvereniging ieder jaar in september een heel weekend te vinden. Maar ook tussendoor wordt daar gedoken. Liefst op een door-de-weekse dag, want dan is het lekker rustig. En zo ook op 15 augustus jl. Met 9 man twee heerlijke duiken gemaakt, waarvan een in de Oosterschelde en de ander in de Grevelingen. Met daarbij een nieuwtje: Jacomien is geslaagd voor haar 2* en Hermien voor haar 3*! Beiden heel hartelijk gefeliciteerd en natuurlijk nog heel veel veilige duiken gewenst.

De foto's van deze dag zijn gemaakt door Theo (onder water) en Brenda (boven water). 

 

 

Fotoalbum

Duiken in Limburg

08 Jul 2018

Zo nu en dan gaan we met de club naar een andere duikstek, wat verder weg. Afgelopen zondag naar de Boschmolenplas in Limburg. We waren bepaald niet de enigen hier, een volle parkeerplek deed het ergste vrezen. Maar de Boschmolenplas is groot en je kon verschillende parcoursjes afleggen. Het zicht was redelijk goed en vis zat er ook genoeg, ook een mooie grote snoek. Maar al met al toch niet te vergelijken met de plas die we tijdens ons voorjaarsweekend hebben ontdekt.
 
Zalig duiken
Toch waren er minimaal twee dingen die mij met ‘zaligheid’ vervulden. Je bent in Limburg of je bent het niet... onder water vonden we een levensgroot heiligenbeeld.
En de andere ‘zaligheid’... of beter gezegd, het andere ‘wonder’ was mijn buddy. Trouw bleef hij naast me, reageerde op mijn communicatie, hield zich aan het duikplan... Geloof het of niet... dit was Paul!!

bedankt Jasper, Nico, Simon, Lotta en vooral Paul

Merou goes Bali!

02 Jul 2018

Lees hieronder het verslag van een van onze leden Hermien. Ze verkende, samen met twee andere Merou-duikvrienden, het (onderwater)leven van Bali.

 Naar Bali gaan is op zich al een feest. Al bij de eerste tempeltjes en gedenkmonumentjes voor de voorouders van de Balinezen voelden we het.. de magie van Bali. Dat gevoel van rust en schoonheid hebben we de hele vakantie vastgehouden. We hadden prachtige Balinese hut-achtige villa’s in een tropische tuin waar je alleen maar van kunt dromen. En met uitzicht op zee, ook dat nog. Cees droomde natuurlijk intussen van zijn eerste koele Bintang, want de reis was natuurlijk wel ver. Maar echt, dat vergeet je allemaal heel snel als je eenmaal aan het duiken bent. 

Ik ben in en uit de branding geholpen door allerliefste Balinese jongens (‘verloofdes’, zoals mijn buddy’s ze noemen) en ook dat maakte het duiken super relaxed. De mooiste duiken hebben we gemaakt op het Liberty Wreck in Tulamben, wel tien stuks. Dat wrak ligt niet diep, er is enorm veel vis en het wrak is prachtig begroeid, een echte aanrader (en ik ben niet echt gek op wrakken). Die duiken bestonden eigenlijk allemaal uit hoogtepunten. Maar nummer 1 was toch wel een jacht volgen van een reuzemurene en een tandbaars. Of de groep Bultkoppen? Roelie en Cees, zeggen jullie het maar...
Ook echt leuk dat je dan tijdens de ritjes heen en terug naar/van het duiken al met al best veel ziet. We zijn natuurlijk ook nog op stap geweest naar paleizen, tempels, vulkaan enz. Maar eerlijk gezegd hebben we vooral gedoken.
Op de laatste dag heb ik nog en klein dankoffertje achtergelaten bij een magische boom, want dat doe je op Bali, je eert de goden en vreest de demonen... gewoon uit pure dankbaarheid voor zo’n mooi stukje aarde. Gaat er iemand binnenkort naar Bali? Geluksvogel! Het resort Alam Anda is dan een aanrader (en mag ik mee?).

Hermien

voorjaarsweekend Merou

15 Jun 2018

Vlagtwedde? Wat moeten jullie dáár doen? Valt daar wat te duiken, dan?

Deze vragen werden op voorhand al op ons afgevuurd. Alsof wij dat al wisten...  Het leuke is: die vraag krijgen we iedere keer, als we naar "onbekende" regio's gaan. Ga een keertje mee en vind het zelf uit, zou ik zeggen! Dit keer was het dus de beurt aan oost-Groningen. Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen: we hebben gelogeerd in een heerlijk huisje in Vlagtwedde, maar niet in Nederland gedoken. Vlagtwedde schuurt zo dicht tegen de Duitse grens aan, dat we besloten om de duikjes in Duitsland te maken. En wat hebben we prachtig gedoken! Het mooie weer speelde ook een belangrijke rol, natuurlijk. Weet je wat? We geven jullie wat "wist-je-datjes". Want wist je dat: 

- we niet alleen onder- maar ook boven water een geweldig weekend hebben gehad?

- we zaterdag in Speichenbeckersee meer paling hebben gezien dan de palingboer op tien marktkramen heeft?

- dat Inge tijdens die duik nare visioenen kreeg (film "the birds" maar dan in paling-variant)?

- we in een tunnel-buis onder water de vissen van ons af moesten slaan?

- het super helder water was?

- het terras bij de Speicherbeckensee zo heerlijk was dat we gewoon niet weg konden komen?

- we orka's, dolfijnen, een cabine van een vrachtwagen, twee caravans, verkeersborden, een skelet en heeeeeel veel kerstbomen onder water hebben getraceerd?

- Jasper graag naar Bourtange wilde omdat dit op zijn bucketlist staat, wij zondag naar Bourtange zijn geweest en Jasper daar niet bij was?

- het het eerste voorjaarsweekend van Jacomien was, maar zeker niet haar laatste (zegt ze zelf) ?

- we jullie hebben gemist?

Groet van "team-voorjaarsweekend-2018!

 

Merou: twee nitrox instructeurs en zes nitrox duikers rijker

27 Mei 2018

Steeds vaker zie je (vooral in Zeeland en in het buitenland) duikers met Nitrox het water in gaan. Als je met Nitrox duikt, duik je met een hoger pecentage zuurstof  dan de gebruikelijke 21%. Meestal is dit 32% of 36% maar het kan ook meer zijn. Een van de voordelen: je duikt met langere nultijden. Dat is altijd leuk natuurlijk want je wilt op vakantie of bij uitstapjes alles uit je duik halen. Ook zegt men dat je er fitter bij blijft, hoewel dat laatste (nog) niet wetenschappelijk bewezen is.

Je kunt niet zomaar met Nitrox duiken, daar gaat wel een opleiding aan vooraf. Zes Merou-duikers hadden wel zin in een cursusje Nitrox. En het toeval wilde, dat twee instructeurs van Merou graag Nitrox-instructeur wilde worden. 

In het kader van "twee vliegen in één klap" werden de instructeurs Theo Ros en Nico Schoenmaker door een extern deskundige beoordeeld in het lesgeven in Nitrox-duiken en kregen Cees, Jacomien, Roelie, Mike, Peter en Inge les van Theo en Nico.

Na twee theorie lesavonden, veel huiswerkvragen, rekenopdrachten, een schriftelijke toets en een praktijkdag in Slijk-Ewijk is Merou nu 2 Nitrox-instructeurs en 6 Nitrox-duikers rijker. 

Theo en Nico, jullie hebben echt een hele leuke cursus Nitrox verzorgd. Duidelijke uitleg, leuke voorbeelden en geen vraag bleef onbeantwoord. Heel hartelijk dank en namens ons zessen: ook jullie gefeliciteerd met het behaalde resultaat! 

 

Duikseizoen 2018: YES! We kunnen weer!

11 Apr 2018

10 Duikers, 11 niet-duikers, 50 eieren.

Zomaar even wat cijfers die betrekking hebben op de eerste duik van duikseizoen 2018. Eigenlijk hadden meer duikers zich opgegeven, maar sommigen waren wat ziekjes en anderen moesten nog even wennen aan het feit dat ze wel álle duikattributen in hun tas moeten stoppen. Want doe je dat niet dan mis je vaak was essentieels. En dan gaat de paasduik aan je neus voorbij...... Maar gelukkig waren er genoeg helden (het water was 6 graden dus dan ben je een held, niet waar?) die de kou trotseerden. Resultaat: 39 opgedoken eieren. Goede score! 

Ook dit jaar werd de paasduik afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Dit keer bij restaurant De Pannenkoekenbakker, vlak bij de duikstek. 

Dat er dit jaar maar vele mooie duiken mogen volgen.

Bestuur Merou

Fotoalbum

Bezoek aan indoor duikcentrum TODI

19 Nov 2017

In oktober 2016 opende het indoor duikcentrum TODI (in Beringen, België) haar deuren. Wij, Merou, wilden die 2200 vissen (30 soorten) zelf wel eens zien. En dat gebeurde op 19 november jl. Het werd een mooi bezocht evenement: 20 Duikers en 2 snorkelaars verzamelden zich in het restaurant van het duikcentrum. Na de broodnodige koffie naar binnen te hebben gewerkt konden we ons omkleden en het (toch best frisse) water in. Met 22 graden niet echt een warm bad..... Sommigen hadden na een half uur de pegels al aan hun neus hangen maar de meesten haalden het uur wel. En er was genoeg te zien! Naast Cichlides, Talapia en andere zoetwatervissen konden we zelfs aanschuiven aan de onderwaterbar. De duik eindigde weer in het restaurant en snel daarna vertrokken de eersten alweer richting Nederland. Met een aantal hebben we nog in Eindhoven genoten van een heerlijk buffet bij Van der Valk. Toegeven: ze gaan mee met de tijd, géén kersen meer op de appelmoes!

Het was een gezellige dag, Todi is de moeite waard! Voor foto's: klik hieronder.

Lees verder Fotoalbum

Einde duikseizoen 2017

29 Okt 2017

Het klinkt wat dramatisch, want natuurlijk blijven we elkaar in het winterseizoen ook gewoon zien. In het zwembad, of tijdens de winter evenementen. Maar toch: zondag 29 oktober doken we voor het laatst in Nederlands water. 12 Duikers trotseerden de kou. Het Bronsbergse water was 12 graden. Dus niemand haalde de 60 minuten, maar desondanks was het een prima duik in helder water. Met snoeken, kreeften, baarsjes. En natuurlijk met de bekende auto, fiets en andere leuke objecten. En de grote beloning achteraf: een heerlijk en bijzonder goed verzorgd stamppot buffet bij restaurant Den Bremer in Toldijk. Lieve duikvrienden, het was weer reuze gezellig, het seizoen is waardig afgesloten en we kijken nu al weer uit naar het volgend duikseizoen. Volgend evenement: TODI op 19 november a.s. (Aanmelden niet meer mogelijk). Meer foto's bekijken? Klik hieronder.

Lees verder Fotoalbum

Zeelandweekend 2017: een verslag van Jacomien

24 Sep 2017

Zeelandweekend 2017 is helaas alweer voorbij! Je leeft er een jaar naartoe en voordat je het weet is het weer achter de rug.

Maar we kunnen alweer toeleven naar het Zeelandweekend 2018 en nog even terugdenken aan het weekend van 2017!

 

Het Zeelandweekend is een weekend vol met vaste elementen, zoals het visje op de vrijdagavond, met aansluitend de nachtduik.

Op zaterdag 2 duiken met tussendoor een lunch bij 't Koepeltje, in de avond de BBQ.

Op zondag na een heerlijk ontbijt een duikje maken en dan met elkaar lunchen en gezamenlijk opruimen en de terugreis aanvaarden.

 

Lees verder Fotoalbum

Zondagje Geffense plas

11 Jun 2017

Merou is een actieve vereniging. Trainen op maandag, duiken op zondag (uiteraard in het seizoen), duiken op woensdag (in de zomerperiode). Meestal duiken we zondags in de buurt, zodat iedereen rond het middaguur weer lekker thuis kan zijn. 

 

Maar soms duiken we wat verder weg. Gewoon, omdat we een nieuwsgierige duikvereniging zijn, op zoek naar het voor ons onbekende. Vandaag, 11 juni 2017, reden we met 11 man naar de Geffense plas, net even buiten Oss. Helaas werd er maar door één buddy-team een snoek gespot, maar we waren allemaal aangenaam verrast door het super heldere water. Zicht tot zeker 8 meter en soms verder. Daarnaast wemelde het van de baarsjes en vooral van de kikkervisjes die werkelijk overal om je heen zwommen.  

Het weer werkte geweldig mee, na de eerste duik werd het terras opgezocht en was het prima toeven. Een aantal van ons waagden daarna nog een tweede duik. Nieuwsgierig geworden? Op 20 augustus staat er weer een duik in deze plas gepland. 

Klik om de foto's te zien.

 

Lees verder Fotoalbum

Paasduik 2017: een koude start van het duikseizoen

17 Apr 2017

Tweede Paasdag. Voor de leden van Merou staat deze dag voor de aller, allereerste duik van een nieuw seizoen. Altijd brrrr maar o-zo-leuk!

Albert en Franklin waren op deze paasdag, 17 april 2017, "het haasje": 50 eieren moesten worden verstopt voor 15 fanatieke duikers. En fanatiek waren ze! Twee buddyparen waren zo enthousiast dat ze vergaten om deel te nemen aan de briefing. En de duikleider was (terecht) streng: dat stond borg voor 1 strafpunt = 1 ei aftrek.

De totale vangst deze dag: 46 eieren, 1 loodblok en 2 x een snoekbaars gespot.

Met 16 eieren, waaronder het Koningsei, (én een gespotte snoekbaars) waren Jacomien en Roelie de absolute winnaars van deze paasduik. Als tweede eindigden Manfred en Frans, terwijl Connie en Wilma met een buit van 9 eieren de derde plaats innamen. De troostprijs ging naar Brenda en Gerard. Met 1 ei toch nog een mooie score.

Na de koude omkleed-scene was het tijd voor een heerlijk warme hap. En wel bij de Pannenkoekenbakker, waar we met zo'n 20 man een gezellige afsluiting van een geslaagde paasduik vierden. YES! HIERBIJ VERKLAREN WE DUIKSEIZOEN 2017 VOOR GEOPEND!

Voor foto's klik hieronder.

 

 

Lees verder Fotoalbum

Vissen en Watermannen

13 Mrt 2017

Het planetarium.

Wat heeft een duikteam daar nu te zoeken! Antwoord: op onze bezoekdatum stond alles nog net in het teken van het sterrenbeeld Vissen. En vòòr dit sterrenbeeld hadden de Watermannen het voor het zeggen. Als dat nog niets te maken heeft met onze gezamenlijke hobby......

We bezochten op 12 maart 2017 het Achterhoeks Planetarium in Toldijk. Interactief kun je daar alles te weten komen over planeten en sterren en wat het effect daarvan is op onze eigen planeet de aarde. Mooi om dat uitgelegd te krijgen van een zeer bevlogen vrijwilliger die daar ook nog mooie verhalen omheen wist te vertellen. De slagroom op de taart was wel het bezoek aan de sterrenhemel op het noorderlijk- en zuidelijk halfrond. Zie de foto's voor een leuke impressie!

Fotoalbum

Wat Merou doet als er niet gedoken kan worden.........

30 Jan 2017

Op een zonnige zondag (29 januari) was het weer zover: de inmiddels bekende winterwandeling met bijbehorende barbecue. Want: in de zomer zien we elkaar vaak en in de winter (behoudens de maandagavond training) tóch iets minder. En dus verzinnen we er in de winterperiode gewoon wat leuke evenementen bij!

Lees verder Fotoalbum

Afsluitduik

30 Okt 2016

Nog even en dan sluiten we het duikjaar 2016 af. Wat is er veel gebeurd! Ook dit jaar hebben we weer mooie duikevenementen gehad. We startten ons buitenduik-seizoen met de traditionele paasduik, en daartussen nog vele mooie "gewone" duiken, "soep"duiken, bbq-duiken, zeeland-duiken en voor sommigen nog prachtige buitenland-duiken. We sloten het seizoen weer af op 30 oktober jl.

Weten jullie nog? Het was werkelijk prachtig weer en het spelelement zat er ook weer prima in, dit keer verzorgd door Franklin en Peter. Met als mooie afsluiter een heerlijk stamppotbuffet bij restaurant Den Bremer in Steenderen.

Daar hebben we nog wat leuke foto's van, die we jullie niet willen onthouden.

Fotoalbum

Duikweekend Zeeland: Merou gaat los!!

11 Sep 2016

Wat een geweldig mooi weekend hebben we weer achter de rug! 

Vanwege de mooie duiken die we hebben gemaakt, maar zeker ook vanwege het prachtige weer waardoor we eigenlijk het hele weekend buiten hebben geleefd.

Korte samenvatting van deze traditie bekijken? Klik verder en bekijk ook de foto's!

 

Lees verder Fotoalbum

Duikweekend met de Live-aboard Tertius

27 Jun 2016

Als duiker ooit wel eens een live aboard duikvakantie meegemaakt?

In de wateren van Azië en de Rode Zee zijn daarvoor mogelijkheden genoeg. Maar wie had gedacht dat dit in ons eigen land ook kan. In Zeeland kun je de Zeeuwse wateren verkennen aan boord van de Tertius. Een voormalig Duits meetvaartuig, nu geschikt gemaakt voor duikers. Het schip heeft een verlaagd dek met trappen tot ruim in het water, vulstation, zelfs een lift om zware foto- of videoapparatuur uit het water te tillen.

 

Lees verder Fotoalbum

Burgers' Zoo deel 3

07 Dec 2015

En ook de laatste groep vrijwilligers/rondleiders van Burgers' Zoo is op bezoek voor een introductieavond duiken. Na een inleiding en uitleg op naar het zwembad en bubbelen maar!

Fotoalbum

Burgers' Zoo deel 2

23 Nov 2015

En als er één groep over de dam is, of in dit geval over de rand van het zwembad... dan volgen er nog twee. Vanavond ontvingen wij wederom een gezellige en ethousiaste groep vrijwilligers van het Burgers Zoo rondleidingen team.

Fotoalbum

Burgers' Ocean op bezoek!

09 Nov 2015

Tijdens onze jubileumdag waren we als Duikteam te gast bij Burgers' Ocean. Als dank voor de leuke dag hebben we de vrijwilligers van de rondleiding en het personeel van Burger's Zoo uitgenodigd om een keer bij ons te komen proefduiken. De eerste groep is geweest en had een top-avond! De foto's spreken voor zich...

Fotoalbum

Een kijkje achter de schermen van Burgers' Ocean

04 Okt 2015

Als je als duikvereniging 55 jaar bestaat en je komt nog uit Arnhem ook, dan heb je mazzel. Want bij hoge uitzondering mochten we in Burgers' Zoo een kijkje nemen achter de schermen van de Ocean. 

En mooi was het ! Met 51 duikers-met-aanhang startten we op 4 oktober in de middag onze jubileumdag in het Bush restaurant, waar Voorzitter Manfred Rudolf het lunch-buffet voor geopend verklaarde. Heerlijke koude en warme broodjes stonden daar voor ons klaar. En natuurlijk niet te vergeten de beschuit met muisjes omdat Merou-lid Jasper Angenent zijn kersverse vaderschap vierde.

Het (andere ;-) hoogtepunt van de dag was natuurlijk de rondleiding in de Ocean. 

Lees verder Fotoalbum

Ons jaarlijks terugkerend ritueel: Zeelandweekend

11 Sep 2015

Het heeft iets treurigs. We gaan namelijk weer richting einde duikseizoen. Dan is het weer afgelopen voor een aantal maanden, tenminste voor de meesten van ons. Maar het fijne: het is wel het allerleukste weekend van het jaar voor duikvereniging Merou!

Op vrijdag 11 september was het om 15.00 uur al een drukte van belang bij Jeugdherberg de Stoofpolder in Bruinisse. Het mooie weer zorgde voor vrolijke gezichten. Stoelen waren al buiten gezet en de drank (zonder alcohol want er moest 's avonds nog worden gedoken) vloeide rijkelijk.

Lees verder Fotoalbum

Een geslaagd voorjaars-duikweekend in Zuid-Holland: 19 t/m 22 juni 2015

24 Jun 2015

Inmiddels is het traditie te noemen: het voorjaars-duikweekend op Nederlands of Belgisch terrein. Huis huren, duikers verzamelen en gewoon gezellig met elkaar duiken, eten, verkennen. Dit jaar was Zuid-Holland aan de beurt. Ons etablissement stond in Goudriaan, niet ver van Leerdam. 

Lees verder Fotoalbum

Waarom is duiken nou zo leuk? Lana, Jacomien en Maik leggen uit.

16 Jun 2015

 

We mochten weer drie leden verwelkomen in ons duikteam: Lana, Jacomien en Maik.

Maik had al eerder in het buitenland gedoken en wilde dit ook graag in Nederland gaan oppakken. Voor Lana en Jacomien was dit anders: zij maakten onlangs hun eerste duik in het Nederlandse water. Dat het nog een wat koude bedoeling was maakte helemaal niet uit: het enthousiasme spatte er vanaf! Kijk. dát moeten we hebben. Drie enthousiastelingen er bij.  Klik verder om de verhalen van Maik, Lana en Jacomien te lezen. 

Lees verder

Duikteam Merou naar de Wereldkampioenschappen Onderwaterfotografie

15 Mrt 2015

Dit zóu een headline kunnen zijn in de krant in 2016. We moeten natuurlijk nog wel eerst ervaring opdoen. Met de trainers Stella Huiskamp en Silvio d'Andolfi zijn we een stap dichterbij!

Zaterdag 14 maart, startte de cursus Onderwaterfotografie.  

 

Lees verder Fotoalbum

Uitgekeurd

16 Feb 2015

De dokter stopt ermee. Hij is uitgekeurd. Na 9 jaar was dit de laatste keer dat we als club even bij dokter King op bezoek kwamen (of eigenlijk hij bij ons). Hoe gaat het met je? Sport je nog genoeg? Ben je niet stiekem wat aangekomen? Maak even 30 kniebuigingen dan zullen we even tellen hoe athletisch je nog bent...

King, namens de vereniging heel veel dank voor alle goede zorgen! Het ga je goed!

Roerloos...

12 Aug 2014

Soms zit het mee, en soms niet. Zo werden we benaderd door dhr. Niessen. Bij het aanmeren in de haven van Watersportvereniging Giesbeek is het roer van de zeilboot in het water gevallen. Omdat hij en de eigenaar dit roer graag terug wilden hebben ze 4 duikverenigingen in Arnhem en omgeving benaderd. Merou reageerde als eerste en kreeg zodoende de klus.

Lees verder

Kanovaren

27 Jun 2014

Hoewel Merou normaal gesproken de waterspiegel van onderen bekijkt, is het ook wel eens leuk iets óp het water te doen. Nadat kanovereniging Jason enkele malen bij ons te gast was voor een proefduik, was het nu aan ons de beurt om een avond te proef-kanovaren. Vijf leden van de vereniging meldden zich in het clubhuis en gingen te water. Soms met boot, soms zonder... .gelukkig hebben we de foto's nog :)

Fotoalbum

Weekend Drente

14 Jun 2014

Gelderland is bekend terrein en ook in Zeeland weten we al jaren de weg. De laatste jaren stond in het voorjaar ook België op het programma, maar... hoe ziet Drente er eigenlijk onderwater uit? Dit jaar eens niet naar de zuiderburen, maar naar het Drentse landschap, bekend van Hunnebedden, radiotelescopen en iemand die geen bonen lust. Nou, zo ziet Drente er dus uit onderwater. Geen slechte vangst!

Fotoalbum

Kano

14 Apr 2014

Duikles, een fantastische ervaring
Ingezonden stuk van Kanoër Bart

Op initiatief van Ellen die naast kanoën ook geregeld te vinden is bij duikvereniging "Merou", is er een
uitwisseling georganiseerd waarbij er een aantal kanoërs een proefduik konden gaan doen en waarbij
ergens in de zomer enkele duikers een middag of zo kunnen komen kanoën.

Lees verder Fotoalbum

Opening van het nieuwe duikseizoen!

13 Apr 2014

Wat een mazzel hadden we. Een prachtig zonnetje op een vroege voorjaarsdag in april, 50 eieren, enthousiaste duikers en aanmoedigers. Dat zijn de ingrediënten die we nodig hadden voor openingsduik. Met 27 aanmeldingen voor het stamppotbuffet en 13 duikers hadden we een mooi clubje daar in Valburg, bij Restaurant Watergoed.

Lees verder Fotoalbum

Introductie DVV 40+

09 Dec 2013

Sinterklaas is het land weer uit, tijd voor een nieuwe uitdaging. De heren van DVV 40+ kwamen een kijkje nemen onderwater. Na een korte theoretische inleiding onder het genot van een kopje koffie was het tijd om te water te gaan. Een paar hadden al een duikbrevet gehaald in een grijs verleden, terwijl een ander echt voor de allereerste keer onderwater ging met perslucht. Voor iedereen was het in ieder geval een leuke (her)nieuw(d)e ervaring!

Fotoalbum

Merou drie 2* Instructeurs en (bijna) twee drie* duikers rijker!

28 Okt 2013

We zijn heel trots op onze vier-verse-twee-sters instructeurs! (Silvio staat niet op de foto). Na veel studeren, theorie- en praktijkoefeningen en na een examen, gericht op Zoeken en bergen (Silvio en Cees) en Redden (Manfred en Theo) werden de glazen champagne gevuld.

En laten we vooral niet onze vers gebrevetteerde drie-ster duiker Jasper en " bijne-drie-ster"  Janet vergeten: zij waren per slot van rekening de "proefkonijntjes" van Theo, Cees, Manfred en Silvio.

Lees verder Fotoalbum

Specialisatie zoeken , bergen en redden

21 Sep 2013

De tweede dag van de specialisatie zoeken en bergen afgerond. De specialisatie werd gegeven door Cees en Silvio in het kader van hun 2 sters instructeurs opleiding. De eerste dag stond in het teken van zoeken en de tweede in het teken van bergen.

Lees verder

Bolderkar voor Bemmelsewaard

19 Sep 2013

Vandaag overhandigde K3 Delta de sleutel aan Merou en Gelre Sub Voor de speciale kluis met bolderkar op de parkeerplaats bij de Bemmelsewaard.

.

Lees verder

Zeelandweekend 2013

18 Sep 2013

32 Merou-duikers-met-aanhang hielden op 13, 14 en 15 september barak De Kukel van onze vertrouwde jeugdherberg De Stoofpolder bezet. Er was qua weer niet veel goeds voorspeld, maar dat hield ons natuurlijk niet tegen.

Lees verder Fotoalbum

Duikfestival 2013

08 Sep 2013

Zaterdag 8 september. Het leek 's morgens een heel trieste dag te worden. De regen kwam met bakken naar beneden, maar eenmaal in Slijk-Ewijk begon het zonnetje te schijnen en het werd echt een mooie dag! Voor de tweede keer organiseerde de NOB het duikfestival. Met dit keer stands van Suunto, van de reisorganisatie Dive and Travel en andere, voor duikers, interessante organisaties. En natuurlijk last but not least konden alle nieuwe instructeurs, waaronder ook "onze" Cees, Theo en Manfred, onder applaus hun diploma ophalen. Voor de nieuwe voorzitter Jack de Vries (Ja ja, de ex staatssecretaris van Defensie) zijn eerste optreden.

Fotoalbum

Duiken in een steengroeve

30 Jun 2013

Wegens groot succes van vorig jaar organiseerde de evenementencommissie ook dit jaar weer een duikweekend België. Dit keer verbleven we in Houyet, even ten zuid-oosten van Dinant. Vanaf de klok van vier op vrijdagmiddag kwamen de vakantiegangers bij het huisje aan. De avond werd vooral gebruikt om de omgeving te verkennen, natuurlijk via de inmiddels beroemde geocache. Maar we kwamen om te duiken!

Lees verder Fotoalbum

Introductie PV VIRO 2

17 Jun 2013

Ook een tweede groep van VIRO waagde zich binnen een maand aan een introductieduik bij Merou.

Gelukkig hebben ook zij de foto's nog... en... de filmpjes!

Fotoalbum

Introductie PV VIRO

27 Mei 2013

Vandaag was het de eer aan leden van de personeelsvereniging VIRO uit Arnhem. Zij kwamen met z'n vijven kennismaken met de duiksport. Voor sommigen een allereerste keer, voor anderen lang geleden, maar voor iedereen een belevenis. Ze kunnen er bijna een maand over opscheppen tegen de collega's die volgende maand bij ons te gast zijn. Het was ons een genoegen heren!

Lees verder Fotoalbum

Reanimatie

09 Apr 2013

Eén maal per jaar verdiepen leden van Duikteam Merou zich in de levensreddende handelingen van de reanimatie. Dat heeft weinig met tekenfilms te maken en alles met hartslag, of eigenlijk: het gebrek daaraan. Boezemfibrilatie, luchtwegobstructie, het cardiovasculair stelsel en zuurstofgebrek, de hele theorie van ademhaling en bloedsomloop kwam aan bod. Na de theorie behoort ook de praktijk geoefend te worden... Ditmaal geen Annie, maar Ambuman, volgend jaar Fat old Fred?.

Fotoalbum

Introductie Lingewaard 2

08 Apr 2013

Als er één groep over de dam is, volgen er vaak meer. Zo ook bij de gemeente Lingewaard. Zes personeelsleden waagden zich maandag aan een proefduik bij Duikteam Merou. De ervaringen liepen uiteen en dat is goed, daarom houden we proefduiken. Sfeerimpressie in de foto's ...

Fotoalbum

GEEN PAASDUIK 2013

06 Apr 2013

De weergoden waren al tijden nukkig. Het uitblijven van temperaturen boven de 5 graden waren reden voor de Evenementencommissie om de jaarlijkse Paasduik af te lasten. Maar niet te lang getreurd: ook boven water valt iets leuks te doen. En gelukkig hadden de meeste aanmelders voor de Paasduik ook interesse in een bovenwateractiviteit.

Lees verder Fotoalbum

Introductie Lingewaard 1

11 Mrt 2013

Personeelsleden van gemeente Lingewaard waren maandag 11 maart te gast bij Duikteam Merou voor hun kennismaking met duiken. Voor de meesten was dit de eerste keer en dat blijft toch spannend. De avond werd vol enthousiasme ontvangen en iedereen kijkt terug op een gezellige en leerzame ervaring. Gelukkig hebben we de foto's nog...

Fotoalbum

SinterKerst

17 Dec 2012

SinterKerstman kom maar binnen met je rendieren...

Omdat we op 3 december belangrijkere zaken te doen hadden in het zwembad was er pas twee weken later tijd voor oudhollandsch vermaek. Op het programma: spijkerpoepen, zakvoelen, doordraaien (boutjes-en-moertjes) en blaas-m-maar-op (jerrycan met 10kg loodvolblazen met lucht).

Speciaal daarvoor waren kerstmutsen meegenomen en ook Rudolf (het rendier, niet onze voorzitter) was aanwezig. Je kon de dennenaalden (en pepernoten) bijna ruiken...

Het bestuur van Duikteam Merou wenst haar leden en alle bezoekers van de site mooie feestdagen en een prachtig (duik)jaar in 2013!

Fotoalbum

Introductie Liander 4

10 Dec 2012

De Liander personeelsvereniging stuurde maandag 10 december wederom 6 enthousiaste medewerkers voor een introductieavond duiken. Dit maal was zelfs de voorzitter van de PV van de partij. 't zal je buurman maar zijn ;)

De personeelsleden hadden een geslaagde avond en waren verbaast dat een uur zo snel kan gaan. Je let even niet op (veelal omdat je erg veel aandacht nodig hebt om te ademen) en je bent een uur verder. Gelukkig hebben we de foto's nog...

Fotoalbum

Duikers kunnen ook Geocachen!

28 Nov 2012

Geocaching. Of wel: GPS wandelen. Omdat het winterseizoen is ingetreden en we als duikvereniging iets minder bij het water te vinden zijn, had de evenementencommissie op zondag 25 november jl. een "off-water evenement"  georganiseerd. En met groot succes, mogen we wel zeggen! Met dank aan Anneke en Dave, die de GPS tocht hadden uitgezet.

Lees verder Fotoalbum

Introductie Liander

12 Nov 2012

Op maandag 12 november kwamen 6 nieuwe collega's van Liander kennismaken met de duiksport. De collega's hebben zichtbaar genoten van hun onderwateravontuur.

Fotoalbum

Een onverwachte ontmoeting...

26 Sep 2012

Al heel vaak geweest, de strekdam bij Den Osse. Op woensdag 26 september zijn wij (Frans, Peter, Janet en Nico) een dagje naar Zeeland geweest. Eerste duik: Den Osse. Janet en ik duiken samen, leuke duik, redelijk goed zicht. Na een minuut of 40, eigenljk al zo'n beetje op de weg terug naar boven voel ik duwen achter tegen mijn vinnen. Eerst denk ik aan een botsing met mijn buddy of een basaltblok waar ik tegenaan schop. Maar dan is het er weer. Ik kijk achterom en zie een flinke zeehond achter mij, duidelijk aandacht vragend.

Het beest zwemt en om ons heen en dolt een tijdje rond. Wij naar boven, zeehond naar boven; wij naar beneden, zeehond naar beneden. Dan is ie weg maar even later toch weer terug. En dat gaat zo een minuut of 10 door. Ik kan wel zeggen dat ik dit nog niet eeder heb meegemaakt. Echt geweldig!
En nu niet allemaal naar Den Osse gaan hoor, want die zeehond is al lang weg.

 

Zeelandweekend 14, 15 en 16 september

17 Sep 2012

Hoe graag we ook modern en bij de tijd willen zijn: deze traditie houden we hoog.  Het jaarlijkse Zeelandweekend.

Ook in 2012 een groot succes, met meer dan 30 man was de Stoofpolder in Bruinisse weer een gezellige uitvalsbasis!

Lees verder Fotoalbum

Nederlandse Onderwatersport Bond 50 jaar

08 Sep 2012

Met het mooiste weer van de wereld togen Connie, Hans, zoon Walter, Wilma, Nico, Janet, Hermien en ondergetekende naar Slijk-Ewijk, terrein WaterGoed. De NOB vierde hier met belangstellenden haar 50 jarig jubileum. Er waren presentaties (onderwaterfotografie, Social Media in verenigingen, biologie van de Zeeuwse wateren etc) en je kon heerlijk buiten toeven. Al met al een geslaagd dagje!

Enne... NOB: Gefeliciteerd!

Kijk verder in ons fotoalbum voor wat foto's

Fotoalbum

Last-minute duikje Vinkeveen

21 Aug 2012

Soms moet je lang van te voren plannen en soms moet je gewoon twee dagen later vertrekken. Dat geldt voor vakanties, maar ook voor een duikje. Deze duik in Vinkeveen stond niet lang vooruit gepland. Daardoor waren er ook maar twee en een halve Merou-duiker aanwezig. We zagen tientallen middelgrote baarsen, een handvol bejaarde baarsen, twee snoekbaarsen, een monstersnoek, een pos, een snoekje met gevangen baarsje en een zoetwaterkreeftje. Niet slecht voor een last-minute...

Fotoalbum

Merou op Westervoort in Beweging

08 Aug 2012

Westervoort in BewegingDuikteam Merou stond vrijdag 10 augustus op de braderie van Westervoort in Beweging.

De Merou kraam werd opgefleurd door 4 prachtige banners en uiteraard waren er vele kleurige onderwaterfoto's te zien. Enthousiaste Merou leden deelden kaarten uit met een karetschildpad en informatie over Duikteam Merou. In September en Oktober zullen degene die zich hebben aangemeld een Proefduik maken in het zwembad.

Heb je ook interesse in de duiksport of vind je het leuk om visjes te kijken kom dan gezellig kennis maken of meld je aan via deze site aan voor een Proefduik!

 

Dagje duiken in Vinkeveen 5 augustus 2012

08 Aug 2012

Dat duiken niet alleen mooi is in tropisch water dat hebben we op deze site hoop ik al vaker kunnen aantonen. Ook Nederland heeft heel wat moois te bieden. Afgelopen zondag 5 augustus waren we met een aantal leden van ons duikteam in Vinkeveen. Het weer werkte super mee, ook de vissen hadden er zin in. En na afloop van de twee duiken (jawel, duikers zijn heus niet lui) was het tijd voor de inmiddels traditionele barbecue.

Er staan tussen de foto's die je kunt bekijken ook wat filmpjes bij, zodat je kunt zien wat je gemist hebt ;-).

Fotoalbum

Weekend duiken in België 15 t/m 18 juni

24 Jun 2012

We hadden er al lang over gesproken en eindelijk was het zover. Weekendje duiken in de Ardennen. In de steengroeven. Deze groeven zijn al lange tijd geleden uit bedrijf genomen en inmiddels volgelopen met grond- en regenwater. Met steile, heel gladde, uitgezaagde wanden van marmer. De duikers die besloten iets dieper te gaan, zagen ook nog diverse attributen die door de werklui waren achtergelaten (kabels, rails, stangen, ladders) óf waren afgezonken (vliegtuigje). Maar voor iedereen was het mogelijk om veel vis (snoek, karpers, baars) te zien want die verschenen ook in ondieper water. Gastduikster Ria Hijmering stuurde ons haar mooie verhaal die we graag op de site plaatsen. Klik voor meer Belgisch duikplezier!

Lees verder Fotoalbum

Introductie Staatsbosbeheer 3

11 Jun 2012

Staatsbosbeheer was op 11 juni jongstleden voor de derde keer te gast bij onze vereniging voor een introductie avond duiken. Ook deze groep heeft kennis kunnen maken met de duiksport en met onze vereniging. De heren hebben diverse oefeningen met glans doorstaan en kunnen ook deze ervaring toevoegen. We vonden het erg gezellig en daar dachten onze introducees net zo over.

Fotoalbum

Introavond medewerkers Nuon

14 Mei 2012

Op 14 mei jl. zijn drie medewerkers van Nuon een avond komen proefduiken. De proefduik bestaat uit een uur waarin we vertellen over de uiksport en een korte theoretische basis geven.

Daarna gaan de introducees mee naar het zwembad voor een uur praktijk. Uitrusting opbouwen, veiligheidsbriefing en te water! Eerst wennen en dan een aantal oefeningen.

Na een uur 'bubbelen' is het tijd voor een warme douche en een korte nabeschouwing aan de bar van het zwembad.

Fotoalbum

De paashaas legt ze óók in het water!

14 Apr 2012

9 April 2012. Echt zo’n dag om in je bed te blijven liggen en te genieten van het gekletter van de regen op de ramen. Maar niet voor 18 duikers-met-aanhang. (Totaal goed voor 31 belangstellenden). Die kwamen zonder morren (nou ja…. ik hoorde zo af en toe wat Hollands geklaag) aan de plas bij Slijk-Ewijk om getuige te zijn van de openingsduik 2012 van duikteam Merou.

Lees verder Fotoalbum

Introavond medewerkers Staatsbosbeheer 2

26 Mrt 2012

De tweede ploeg van staatsbosbeheer is gisteravond langsgeweest om kennis te maken met de duiksport. De zes heren hadden een topavond, en wij ook. Gelukkig hebben we de foto's nog!

Fotoalbum

8 Bikkels in een 'gasometer'

17 Mrt 2012

In al die jaren dat ik duik, heb ik het nog niet vaak meegemaakt dat IEDEREEN na de duik staat te verkleumen van de kou. Er zijn van die (meestal) mannen die stoer aangeven nog wat langer te willen duiken.

Nou, dat was niet het geval in Landschaftspark Duisburg, zaterdag 10 maart jl.

Lees verder Fotoalbum

Introavond medewerkers Staatsbosbeheer

12 Mrt 2012

Op maandagavond 12 maart hebben we de eerste introavond met Staatsbosbeheer gehad.

Na een theoretische instructie zijn de personeelsleden een uur onder water geweest.

Er staan nog een paar avonden met Staatsbosbeheer in de planning.

 

Fotoalbum

Introavond medewerkers KEMA

12 Dec 2011

Op maandag 16 november en 12 december jongstleden deden in totaal 7 medewerkers/relaties van de personeelsvereniging KEMA mee aan de introavond duiken.

Fotoalbum

Driftduiken

28 Nov 2011

Driftduiken doe je af en toe maar eigenlijk weet je niet waar je mee bezig bent. Je laat je maar leiden door de gids ter plekken en dobbert maar wat in het water. Je vertrouwt op de gids.

Dat wilden we dus anders gaan doen. Nico hoorde via een NOB instructeur van het bestaan van de specialisatie driftduiken. We hebben ons daarvoor direct aangemeld zonder eigenlijk te weten waar we aan waren begonnen...

Lees verder

Introavond medewerkers Liander

25 Sep 2011

Op maandag 19 september jongstleden deden 6 medewerkers van Liander mee aan de introavond. Twee leden van de PV waren mee gekomen om alles vanaf het droge te aanschouwen.

Fotoalbum

Het einde van een jubileumjaar

14 Sep 2011

Na het jubileumweekend van vorig jaar was het óók dit Zeelandweekend er een om te onthouden. Door miscommunicatie tussen de leden van de Evenementencommissie waren we dit jaar aangewezen op Camping den Osse in plaats van onze vertrouwde stek in Bruinisse, De Stoofpolder. Maar goed: kamperen kan natuurlijk óók heel leuk zijn!

Lees verder Fotoalbum

Duiken in een aquarium

14 Aug 2011

Zondagmorgen 11:00. Het regent, weer. Maar: aan de horizon (richting het westen) gloort zowaar de zon. Een uur na vertrek uit Velp rijden we de zonovergoten parkeerplaats van Zandeiland 4 op. Een dagje Vinkeveen bestaat uit een ontspannen autorit van een uurtje, een rondje koffie, omkleden en dan: duiken in het grootste aquarium van Nederland: de Vinkeveense plassen. Inclusief scholen baarsen, snoeken, snoekbaarsen, wrakjes, stadsbus, fietsen, wipkippen en een ANWB praatpaal. Teveel om allemaal te noemen, daarom maar een fotoalbum. Na de duik (van ruim een uur) even snel omkleden en dan kan de BBQ aan. Een soort brunchduik, maar dan anders en altijd gezellig.

Fotoalbum

Brunchen aan de waterkant

31 Jul 2011

Eten en duiken. Of beter: duikers en eten, een gouden combinatie. De leden van Merou zijn hierop geen uitzondering. Elk excuus is prima, zolang er maar stokbrood, soep en/of een BBQ aan te pas komen. Dit maal was het excuus een duik in Bussloo. Na wat gemopper over de toegangsprijzen (alweer duurder) en een prachtige duik met snoeken en baarsen, was het tijd voor de brunch! Het heeft ons (wederom) prima gesmaakt!

Fotoalbum

Het einde van één van de mooiste duikplassen in regio Arnhem?!

16 Jun 2011

Duikteam Merou heeft gisteren aandacht gevraagd voor het behoud van de Bemmelse Waard. Deze recreatieplas is ergens in de afgelopen maanden afgesloten voor autoverkeer. Dat betekent honderden meters sjouwen met je uitrusting! Toen we het waarom van de afsluiting uit gingen zoeken, bleek de afsluiting onderdeel van een groot herinrichtingsplan voor het gebied.

 

Lees verder

Een avond proefduiken - Wageningen (2)

06 Jun 2011

Medewerkers van de gemeente Wageningen konden natuurlijk niet achterblijven bij de collegae uit omringende plaatsen. Ook zij hadden een leuke avond bij ons in het zwembad.

Fotoalbum

Wat lopen? Nee, Wadlopen! - Pieterburen

28 Mei 2011

De Evenementencommissie kondigde aan een leuke activiteit te organiseren bovenwater in het hoge Noorden. Bedoeling was wat te gaan lopen. Er verschenen 12 enthousiaste Merouleden uitgerust in korte broek en met goede (toen nog witte) sportschoenen...

Lees verder Fotoalbum

Een avond proefduiken - Wageningen

16 Mei 2011

Medewerkers van de gemeente Wageningen konden natuurlijk niet achterblijven bij de collegae uit omringende plaatsen. Ook zij hadden een leuke avond bij ons in het zwembad.

Fotoalbum

Een avond proefduiken - studenten

21 Mrt 2011

Na 2 groepen medewerkers van gemeenten, was het weer tijd voor de studenten om kennis te maken met duiken. Een paar keer per jaar organiseert Duikteam Merou samen met Studentensport Arnhem introducties voor studenten van WUR van Hall Larenstein en de HAN. Ook nu kwamen er 6 Larenstein studenten.

Fotoalbum

Een avond proefduiken - Gemeente Rheden

07 Mrt 2011

Medewerkers van de Gemeente Rheden zijn op maandag 28 februari en maandag 7 maart bij ons geweest voor een introductie avond. Met zichtbaar plezier namen zij een sprong in het diepe (nou ja, maximaal 3 meter 80). Ook benieuwd hoe zo'n avond eruit ziet? Kijk snel in het fotoalbum of neem contact op om zelf eens zo'n proefduik te maken!

Fotoalbum

Een avond proefduiken - Gemeente Arnhem

24 Jan 2011

Medewerkers van de Gemeente Arnhem kwamen maandag 17 en maandag 24 januari jl een avond op bezoek om kennis te maken met de wereld van het duiken. Een beetje theorie, een aantal veiligheidsafspraken en een kopje koffie gingen vooraf aan een uur praktijk: zelf onder begeleiding je persluchtset opbouwen, omdoen en te water!

Lees verder Fotoalbum

Mannetjes van de radio

05 Nov 2010

In één week tijd was Merou twee maal op de Radio met in totaal drie leden... Dit 1-2-3-tje willen we u niet onthouden.

Lees verder

Lustrum Receptie

02 Nov 2010

Op 2 november 2011 was er tijd om met (oud)leden terug te kijken op 50 jaar Merou. Veel oudleden die ooit een (bestuurs)functie binnen de club bekleedden waren aanwezig, evenals een groot aantal van de huidige leden en genodigden van gemeente en de andere verenigingen uit Arnhem e.o. Zoals gebruikelijk werden er vooral veel herinneringen aan 'vroeger' opgehaald. Ook werd het jubileumboek gepresenteerd. Klik hier voor het lustrumboek (PDF, 4,58Mb)

Fotoalbum

Afsluitduik 2010

24 Okt 2010

Ook de afsluitduik stond in het teken van 50 jaar Merou. Met totaal 16 duikers en een groot aantal toeschouwers was het wederom een succes! Een aantal objecten was, her en der, vakkundig door onze twee organiserende duikers Franklin en Albert in het water gelegd. Of we ze maar even terug konden brengen. Wat voor objecten het waren, werd er niet bij vermeld.

Lees verder Fotoalbum

Er is er één jarig...

12 Sep 2010

Of nou ja, om te begin gelijk maar even een correctie... Er zijn er twee jarig. Op 12 september jongstleden werd Duikteam Merou 50 jaar! Op dezelfde dag, maar van een veel later bouwjaar, vierde ook Tina haar verjaardag. Beide feestelijke gebeurtenissen zijn uitbundig gevierd op het jaarlijks terugkerende Zeeland Weekend.

Lees verder Fotoalbum

Soepduik met ...

01 Sep 2010

Stel: je organiseert een soepduik. Dat is eerst duiken en dan soep. Op zich een prima combinatie. Kost net iets minder moeite dan een barbequeduik. Allereerst krijg je te maken met mensen die niet komen... dus moet je zelf de soep en een duikorganisator ritselen.

Lees verder Fotoalbum

Waarschuwing!

01 Aug 2010

Als je bang bent voor vissen, meer dan 60 cm. groot of je vindt het griezelig dat ze niet bang voor je zijn en je gruwelt al helemaal van helder zicht: ga NIET naar Vinkeveen!

Lees verder Fotoalbum

Paasduik 2010

05 Apr 2010

Duikteam Merou opende zoals elk jaar het duikseizoen voor de eigen vereniging met de traditionele Paasduik op 2e paasdag 2010. In de modder in de Bemmelse Polder had het eerste buddypaar 49 zilveren en 1 gouden ei verloren en een kip. Het gouden ei en 43 zilveren werden teruggevonden door de behulpzaam toegestroomde andere zes buddyparen. De kip wordt nog vermist evenals 6 zilveren eieren. Albert en Manfred vonden het gouden ei en wonnen de paasduik, Frans en Bart waren de minst slechte verliezers met 13 eieren goed voor een tweede plek. Nico en Roland sleepten dit jaar de poedelprijs binnen met slechts 1 zilveren ei.

Fotoalbum

Kadedagen 2010

04 Apr 2010

Op 3 en 4 april werden de Arnhemse kadedagen gehouden, georganiseerd door Stichting Historische Schepen Arnhem. De Rijnkade was voor de verandering ingericht in een soort van expositie-kade, waar diverse demonstraties op maritiem gebied werden gegeven. En natuurlijk mag de duiksport daarin niet ontbreken!

Lees verder Fotoalbum